Nyt robotfirma til Tietgenbyen: Vokseværk kræver mere plads

Inrotech, stiftet af Flemming Jørgensen, flytter til Tietgenbyen for at få mere plads og flere muligheder for at udvikle og vokse. Arkivfoto

Nyt robotfirma til Tietgenbyen: Vokseværk kræver mere plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I forvejen har flere robot-virksomheder adresse i erhervsområdet, og nu flytter svejserobotterne fra firmaet Inrotech også til Tietgenbyen. Virksomheden er vokset fra 12 til 30 mand på 18 måneder.

Effimat Storage Technology, ABB, Mobile Industrial Robots og Jorgensen Engineering bor der allerede, og nu får erhvervsområdet i Tietgenbyen sydøst for Odense endnu en beboer fra robot- og automationsklyngen på Fyn.

Det er svejserobotterne fra Inrotech, der flytter ud i området, efter at have oplevet markant fremgang i forretningen de seneste 18 måneder.

Antallet af medarbejdere er ifølge Inrotech næsten tredoblet på blot halvandet år, hvilket altså kræver flere kvadratmeter til virksomheden, der er stiftet af Flemming Jørgensen.

Hans bror, Gert Jørgensen, er adm. direktør og ligeledes en af hovedaktionærerne i virksomheden, som med flytningen får 2000 kvadratmeter i nye lokaler og flere muligheder for at udvikle virksomheden.

- Tietgenbyen er et lækkert område med et udtryk, som vi gerne vil være del af. Det hele signalerer hightech derude, og det betyder noget for os, men det helt afgørende har været at få mere plads - ikke om det lige var i Tietgenbyen, siger Gert Jørgensen over mobiltelefonen fra Basel i Schweiz, hvor han er på ferie med familien.

Dobbelt så mange medarbejdere

Han bruger gerne lige nogle minutter på at fortælle om den udvikling, virksomheden har været igennem, det seneste halvandet år.

- Vi er vokset fra 12-14 medarbejdere til 30, og vi skulle bruge noget mere plads, hvis vi skulle fortsætte vores udvikling. Det er både til produktion og kontor, vi har brug for mere plads, siger han om flytningen fra Kratholmvej til Tietgenbyen.

Både softwareeksperter og ingeniører er der blevet flere af i Introtech, men det er ikke kun på medarbejdersiden og nu på antallet af kvadratmeter, at virksomheden vokser.

Stor fremgang med ny medejer

Inrotech har haft fremgang i regnskabet de seneste år - og det 2017-regnskab, der snart bliver offentliggjort, er ingen undtagelse.

- Vi er ved at lægge sidste hånd på regnskabet i øjeblikket, og det viser en fremgang på 50 procent i vores omsætning sidste år, siger Gert Jørgensen.

En væsentlig forklaring på væksten og fremgangen skyldes, at Inrotech for halvandet år siden en ny markant medejer og medspiller ombord, da Peter Mads Clausen fra familien bag Danfoss kom med ind som medejer gennem sit selskab Clausen Group. Peter Mads Clausen skød 15 millioner kroner ind i Inrotech for en større ejerandel i firmaet.

For nylig skød ejerkredsen så yderligere fem millioner kroner ind i selskabet, hvilket er nødvendigt, hvis man vil vokse med den fart, Inrotech ønsker, fortæller Gert Jørgensen fra Basel.

- Det koster penge at skalere virksomheden, så vi kan producere og sælge mere, derfor er det nødvendigt, siger han.

I øvrigt bor Inrotech på sin nye adresse på Tietgen Boulevard 26 blot et (langt) stenkast på 700 meter fra et andet fynske robotfirma Effimat Storage Technology, som Peter Mads Clausen har en stor ejerandel i.

Gennem selskabet PMC Start købte han sig i 2017 ind i Effimat, der udvikler automatiserede lagerrobotter til kunder som US Airforce, Boeing og Novo Nordisk, og i dag ejer han firmaet sammen med Vækstfonden.

Nyt robotfirma til Tietgenbyen: Vokseværk kræver mere plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce