Nyt minusår hos dybfrostkæmpe


Nyt minusår hos dybfrostkæmpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med frisk kapital i ryggen er Ardo i Nyborg dog nu på vej frem

Danmarks største producent af frosne grøntsager, Ardo A/S i Nyborg, er fortsat så hårdt presset på prisen, at firmaet på tredje år i træk ikke har vist sig i stand til at tjene penge.

I forhold til 2005 og 2006, da Ardo kom ud med et samlet underskud på 26,6 millioner kroner, er økonomien dog væsentligt forbedret gennem det seneste år.

Resultatet for 2007 blev et underskud på knap to millioner kroner før skat. Medvirkende til fremgangen er en ekstraordinær indtægt på 3,3 millioner kroner fra salg af en bygning i Nyborg.

Højere råvarepriser

- Økonomien har præget af stærkt stigende råvarepriser, som det på grund af langtidskontrakter ikke umiddelbart har været muligt at få kompenseret hos kunderne, fremhæver direktør Carsten Aalund.

Han kom til i marts sidste år, efter at de belgiske ejere i slutningen af 2006 skaffede sig af med hele den daværende ledelse.

Med en slankere ledelse, fjernelse af nogle administrative funktioner og en lidt lavere produktion kombineret med højere produktivitet er staben sidste år reduceret med 24 medarbejdere.

Store investeringer

Den nye ledelse har brugt mange kræfter på at tilrettelægge en mere rentabel produktion og en strategiplan, som nu står foran realisering. Ejerne har på den baggrund i år indskudt 150 millioner friske kroner for at klæde Ardo på til ekspansion på det danske marked, hvor der produceres både under Ardo- og Frigodan-navnene samt private label-varer.

Ærteproduktionen øges i år 40 procent, en ny pakkelinje etableres i Nyborg, hvor det er planlagt at gå fra to- til treholdsdrift fra august.

- Vi satser på større salg og produktion og en stribe optimeringer, der både skal gøre den daglige drift mere rentabel og samtidig stiller os bedre over for de prisstigninger, der kommer på råvarerne, siger Carsten Aalund.

En række af investeringerne vil først slå igennem i 2009. For indeværende år er forventningerne et resultat inden for et spænd på nul og to millioner kroner

Nyt minusår hos dybfrostkæmpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce