Nyt liv i gamle bygninger: Dampmøllen bliver til ny it-hub

Dampmøllen Victoria på Odense Havn blev i 1960 overtaget af Munke Mølle. Senest var det Lantmännen Cerealia, der stod for produktionen, der fandt sted helt frem til årsskiftet, hvor Olav de Linde købte bygningerne. Foto: Nils Svalebøg

Nyt liv i gamle bygninger: Dampmøllen bliver til ny it-hub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks ældste havnemølle får et helt nyt liv som it-by, når de første virksomheder flytter ind i løbet af efteråret.

En helt ny bydel, som skal tiltrække endnu flere it-talenter og teknologivirksomheder til Odense. Det er visionen hos ejendomsselskabet Olav de Linde, der ved årsskiftet overtog Dampmøllen Victoria på Odense Havn. Håndværkerne er i fuld gang med at renovere ejendommen, der er Danmarks ældste havnemølle. Bygningen kommer til at rummer 12.000 kvadratmeter, når det hele står klar.

- Det er en super ejendom, med en masse historie, som vi kan føre videre. Den er lige præcis, som vi gerne vil have den, siger Søren Gørup Christiansen, der er afdelingsdirektør i Olav de Linde.

Dampmøllen Victoria på Odense Havn blev i 1960 overtaget af Munke Mølle. Gluten Flour var Victorias specialitet, mens Amomel var Munke Mølles produkt. Og gennem tiden er en stribe kendte odenseanske bageprodukter blevet produceret her. Men fremover bliver det fynske it- og tech-virksomheder, der kommer til at skabe liv i de gamle siloer og produktionsbygninger.

- Selv om vi har mange it-lejere, så har vi kun en meget lille del af byens it-virksomheder, og dem er der rigtig mange af i Odense, siger afdelingsdirektøren, der ser et sort potentiale i at få dem samlet.

Der bliver mulighed for en rundvisning i Dampmøllen Victoria, når Technology Denmark inviterer alle interesserede virksomheder og organisationer til at diskutere de næste skridt i udviklingen af Odense som international tech-by.
Arrangementet finder sted i Det Røde Pakhus, Sverigesgade 16, mandag den 25. juni fra klokken 17 til 19.

Renoveres i etaper

Første etage står klar i løbet af september eller begyndelsen af oktober. Så snart de første lokaler er ledige, rykker it-virksomheden Helphouse ind som de første, og der er flere på vej. Med anden etape vil der gå yderligere seks måneder. Til den tid vil et sted mellem 40 og 45 procent af bygningen være renoveret. Og det er helt efter planen. For når bygningen bliver sat i stand i etaper, er det også for at få tid til at finde de rigtige lejere til projektet.

- Hvis vi ventede med at leje ud, til vi stod med 12.000 nye kvadratmeter, så er de ikke sikkert, at vi ville have tålmodigheden til at finde de tech-lejere, som vi gerne vil have ind, siger Søren Gørup Christiansen og fortsætter:

- Omvendt kan vi sagtens skrue op og gennemføre det hele på et år, hvis der pludselig kommer en håndfuld store it-virksomheder og vil ind. Ellers forventer vi at være helt færdige i løbet af halvandet år.

Vækker begejstring

Med Søren Gørup Christiansens egne ord kommer det ikke til at stoppe her. For ejendomsselskabet har flere planer med området.

- Tankerne er større, men vi tager det i flere omgange, for med de mange kvadratmeter i Dampmøllen, er der trods alt tale om en relativ stor bygning, siger han.

Udviklingen vækker begejstring hos Technology Danmark, der arbejder for at tiltrække og fastholde de bedste talenter inden for it- og tech-virksomheder.

- Det er helt fantastisk at få en potentiel vækstmotor ind i de gamle bygninger på haven. Med så mange kvadratmeter bliver det et af Danmarks største it-huse, og potentialet er gigantisk, siger organisationens administrerende direktør Mette Beck-Nielsen.

Hun er ikke i tvivl om, at det vil tiltrække endnu flere talenter, når virksomhederne får mulighed for at ligge samlet.

- De talenter, som virksomhederne efterspørger, er den samme type - uanset om det er inden for it, robotter eller droner - og derfor ser vi det her som et samlingspunkt for alle de her typer af virksomheder.

Nyt liv i gamle bygninger: Dampmøllen bliver til ny it-hub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce