Nyt kæmpetab til Sandoz


Nyt kæmpetab til Sandoz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske kopimedicin-virksomhed tabte et trecifret mio. beløb for andet år i træk

For andet år i træk måtte det odenseanske kopimedicinselskab Sandoz A/S i 2007 indkassere et underskud i en størrelsesorden, der ville have sendt de fleste andre virksomheder til tælling.

110 mio. kroner før skat lød tabet på, og lægger man det sammen med sidste års tab, har selskabet samlet sat 250 mio. kroner til på blot to år.

Forklaringen skal blandt andet søges i en skuffende udvikling i omsætningen, der fra 2006 til 2007 faldt med 15 mio. kroner, hvor en mindre stigning var forventet.

Nedgangen forklares i ledelsesberetningen med en skærpet konkurrencesituation især i sidste halvdel af 2007 for en række af selskabets produkter.

Derudover var der ekstraordinært store lagernedskrivninger og fortsat store engangsudgifter forbundet med, at Sandoz A/S i 2006 fusionerede med Hexal A/S.

Men nu skulle alle engangsudgifter i forbindelse med denne fusion være taget, og alt andet lige er der udsigt til et væsentligt bedre regnskab næste år, vurderer bestyrelsesformand Ken Rasmussen, der repræsenterer ejerne Novartis Healthcare A/S.

- Vi var godt klar over, at det ville blive endnu et hårdt år, så det var ikke helt uventet. Men det blev nok lidt dårligere end forventet, siger han.

Mangelfuld styring

Dækningsbidrag og omsætningen har egentlig været tilfredsstillende nok - men det har lagerstyringen ikke, forklarer han.

- Cirka 30 mio. kroner af tabet stammer fra meget store lagernedskrivninger. Fusionen har betydet, at vi har haft produkter liggende på forskellige lagre og har ikke haft det nødvendige overblik. Først her i 2008 har vi fået nogenlunde styr på det, forklarer Ken Rasmussen.

Han forventer, at 2008 vil blive med sorte tal på bundlinjen. I det aktuelle regnskab tages der dog nogle stærke forbehold. Omsætningen forventes f.eks. ikke at stige fra det nuværende niveau.

"Der forventes en endnu hårdere priskonkurrence med sivende priser i 2008, hvilket vil have en negativ indflydelse på salgspriser og profitabilitet, hvis der ikke opnås tilsvarende effektiviseringer, " fremgår det af ledelsesberetningen.

300 mio. kroner i støtte

For at kunne køre videre med positiv egenkapital fik selskabet i december 2007 tilført 300 mio. kroner fra moderselskabet Novartis - det skete i form af konvertering af gæld til egenkapital. Og lettelsen i rentebyrden vil få en stor positiv effekt på 2008-regnskabet.

Ken Rasmussen kan dog mane alle tanker om lukning til jorden.

- Der er ingen tvivl om, at vi kun er her, fordi man regner med, at vi kommer til at tjene penge på den lange bane, siger han.

Nyt kæmpetab til Sandoz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce