Onsdag tages første spadestik på 7000 m2 ny forskerpark ved universitetet

Et mødested for studerende, forskere og iværksættere skyder om kort tid op i Cortex Park ved Syddansk Universitet.

- Hvis vi vil opnå noget nyt, må vi bringe mennesker sammen, der ikke før har mødtes. Det gør vi i den nye forskerpark, siger Jørgen Clausen, der er formand for Ejendomsselskabet Den Fynske Forskerpark, som sammen med University College Lillebælt står bag byggeriet, der bliver klar til indflytning i sommeren 2015.

I den nye forskerpark bliver der indrettet kontorfaciliteter til unge talenter og iværksættervirksomheder. De vil arbejde under samme tag som studerende og forskere fra University College Lillebælt, der blandt andet uddanner lærere, sygeplejersker og pædagoger, og fra Syddansk Universitet, der både flytter forskning og SDU Erhverv ud i den nye forskerpark. UCL indretter cirka 2800 kvadratmeter til forskning, undervisning og idrætsfaciliteter.

- Det bliver frugtbart for vores studerende, at de kan indgå i samarbejder med studerende og forskere fra SDU, siger rektor for UCL, Erik Knudsen.-

13. august kl. 12.30 tages første spadestik til byggeriet ved hjørnet af Campusvej og Moseskovvej. Spaden bliver ført af Christian Olesen en af Odenses nye iværksættere. Han har vundet flere priser for opfindelsen af Velocatr, en cykellygte med indbygget GPS-alarm, som han nu arbejder på at få sat i produktion.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.

Mere om emnet

Se alle
NC Miljø med friske øjne

NC Miljø med friske øjne

Studerende skal hjælpe Nyborg-virksomhed