Nyt drama i Ewii: Ni timers møde om ny formand

En enig bestyrelse i energikoncernen Ewii besluttede tirsdag at pege på Jørn Limann fra Fredericia, og dermed er Venstremanden og ejendomsmægleren fra Kolding, Morten Hansen (billedet), ikke længere i spil som formands-kandidat. Arkiv: Privat

Nyt drama i Ewii: Ni timers møde om ny formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et næsten ni timer langt bestyrelsesmøde i den skandaleramte energikoncern Ewii endte dramatisk tirsdag, da en enig bestyrelse endte med at pege på ny formandskandidat fra Fredericia.

Energi: Hverken ejendomsmægler Morten Hansen eller Bovia-direktør Per Nielsen, begge bestyrelsesmedlemmer fra Kolding i Ewii, er længere i spil som mulige formandskandidater i den skandaleramte energikoncern.

Det står fast efter et dramatisk og maratonlangt bestyrelsesmøde, der varede knap ni timer tirsdag.

I stedet for at pege på de to Kolding-kandidater endte en enig bestyrelse med at pege på et tredje bestyrelsesmedlem Jørn Limann fra Fredericia som bestyrelsens formandskandidat ved det kommende repræsentantskabsmøde tirsdag den 15. august, fortæller den konstituerede formand, Carl Christian Poulsen. Jørn Limann har en lang fortid i netop energibranchen:

- De to andre stiller ikke op. Jørn Limann er den bedste kandidat med sit cv. Det kræver stor opmærksomhed og indsigt, når vi skal udrulle den nye strategi, og netop her er Jørn Limann en ekspert i energibranchen, siger Carl Christian Poulsen, der understreger, at der er tale om et tilvalg af Jørn Limann og ikke et fravalg af hverken Morten Hansen eller Per Nielsen som bestyrelsens formandskandidat.

Det kommende repræsentantskabsmøde tirsdag den 15. august, hvor den nye formand i Ewii skal vælges, sker efter nogle dramatiske måneder, hvor først den magtfulde direktør Knud Steen Larsen blev fyret, og efterfølgende valgte energikoncernens bestyrelsesformand, den socialdemokratiske borgmester Steen Dahlstrøm, at gå af.

Det lykkedes ikke tirsdag aften før redaktionens deadline at indhente kommentarer fra hverken Morten Hansen eller Per Nielsen.

Sagen kort
Efter en række afsløringer af kritisable forhold i ledelsen af den jysk-fynske energikoncern Ewii fratrådte den magtfulde og dominerende topchef Knud Steen Larsen den 13. juni.Fyringen kom i kølvandet på en måneds afsløringer af Knud Steen Larsens sammenblanding af koncernens og egne private investeringer, kritikken af hans egen, konens og to sønners deltagelse i sponsorerede luksusrejser samt kritik af direktionens løn, der siden 2010 næsten var fordoblet til 9,7 millioner kroner.

Efter fyringen afviste bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm, den socialdemokratiske borgmester i Middelfart, at årsagen til Knud Steen Larsens fratrædelse skulle være inhabilitet eller de foretagne luksusrejser. I stedet lagde bestyrelsesformanden vægt på, at årsagen til fyringen skulle holdes hemmelig "efter gensidig overenskomst".

Siden fyringen kom der en stribe nye afsløringer af Knud Steen Larsens magtfulde ledelsesstil. Blandt andet afsløringerne af de mistænkelige udbudsrunder samt kritikken fra flere tidligere ejere af virksomheder, der var blevet opkøbt af Ewii de seneste år.Efter stort pres og barske udmeldinger fra medlemmer af repræsentantskabet i Ewii om en mistillidserklæring til hele den siddende bestyrelse meddelte bestyrelsesformanden, Middelfarts socialdemokratiske borgmester Steen Dahlstrøm, den 12. juli, at han trækker sig.

Sagerne kommer på dagsordenen ved et fremrykket repræsentantskabsmøde tirsdag den 15. august, hvor alle sagerne og den omfattende kritik i energikoncernen skal gennemgås.

Nyt drama i Ewii: Ni timers møde om ny formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce