Nyt cyberangreb mod Folketinget


Nyt cyberangreb mod Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af den seneste halvanden måned er Folketingets hjemmeside flere gange blevet angrebet - og det skete igen fredag formiddag.

Folketingets hjemmeside er blevet offer for en ny bølge angreb, som målrettes hjemmesiden ft.dk.

Fredag klokken 9.30 fandt et nyt angreb sted af samme type som dem, der blev udført før nytår, siger it-chef Ole Søndergaard.

- Denne bølge, der startede før jul, er ny. Vi har ikke haft det i meget lang tid. Vi har haft andre former for angreb, hvor vi blev overstrømmet med mails og lignende.

- Det er et cyberangreb, hvor vi endnu engang får fyldt vores internetforbindelse med henvendelser til hjemmesiden, som bare er fyld og ikke reelle opslag, siger han.

Der er tale om et såkaldt Denial of Service-angreb, hvor et stort antal opkald mod hjemmesiden fra udenlandske servere forårsager en voldsom overbelastning af Folketingets internetforbindelse.

- Vi har meldt det til politiet og har et håb om, at de i samarbejde med andre myndigheder kan afdække, hvem der står bag, siger it-chefen.

Sammen med Folketingets internetudbyder følger Folketingets Administration situationen nøje.

De fleste danskere kan efter spærringen til udlandet fortsat komme ind på ft.dk.

It-afdelingen har taget sine forholdsregler for at dæmme op for angrebene, men kan af hensyn til sikkerheden ikke komme ind på hvilke, lyder det.

Nyt cyberangreb mod Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce