Nykredits direktør Michael Rasmussen afviser at droppe forhøjede satser

Nykredits topdirektør, Michael Rasmussen, kom ikke til at forklare sig direkte over for de fynske kunder onsdag som planlagt, men han havde alligevel et budskab, han ville af med.

Det kom han på Facebook med svar på to gennemgående spørgsmål:

- Trækker I bidragsstigningerne tilbage?

- Ikke på min vagt. Og det er absolut ikke, fordi jeg ikke forstår de mange frustrationer, som stigningerne vækker. Men når jeg alligevel står fast, er det, fordi alternativet ikke er godt for nogen.

- Vi står ved en skillevej. Enten kan vi vælge at gå den vej, vi har valgt - nemlig børsnoteringsvejen. Det er ikke nogen let vej, da den kræver, at vi sænker omkostningerne og hæver priserne. Men den skaffer Nykredit den kapital, vi skal bruge for at leve op til myndighedernes krav.

- Vi kunne også have valgt en vej, hvor vi var tvunget til at skære helt ind i vores kerneforretning. Det ville betyde dårligere lånemuligheder for boligejere og erhvervsdrivende, og vi ville ikke længere kunne understøtte vækst og beskæftigelse i Danmark. Samtidig ville vi være nødt til at hæve priserne markant mere, end vores kunder oplever lige nu. Den vej ønskede vi ikke at gå.

- Hvorfor lægger I ikke jeres beregninger ud, så jeres kunder kan se dem?

- Vi ønsker at være åbne, og derfor har vi også inviteret Folketingets Erhvervsudvalg til møde, hvor vi vil give en grundig gennemgang af vores tal. Også alle andre offentlige myndigheder er velkomne hos os. Men desværre kan vi ikke lave den samme gennemgang for offentligheden. Som landets største udlåner og et systemisk vigtigt finansielt institut er der forhold i vores forretning, som er fortrolige. (volmer)

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.

Mere om emnet

Se alle

Nykredit-chef aflyste fynsk kundemøde

Storm rammer Nykredit efter prisstigninger

Nordfyns Bank vil hjælpe Nykredit-kunder

Nordfyns Bank vil hjælpe Nykredit-kunder