Nykredit-fremgang trods nedskrivninger


Nykredit-fremgang trods nedskrivninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nykredits realkreditkoncern fik fremgang i første kvartal og høstede blandt andet fordele af renteudviklingen.

Realkreditkoncernen Nykredit fik fremgang i resultatet i første kvartal i forhold til samme periode sidste år. Før skat var der tale om et plus på godt 1,1 milliard kroner mod 86 millioner kroner året før. Det er blandt andet god indtjening fra den såkaldte beholdningsindtjening, der gør forskellen. Her oplevede Nykredit et plus på 724 millioner kroner mod et minus i samme størrelsesorden året før.

Beholdningsindtjening er merindtjening fra investering i for eksempel obligationer. Både realkreditobligationer og den faldende rente har givet Nykredit et stort positivt bidrag i regnskabet.

- Nykredit fik i første kvartal et tilfredsstillende resultat markedsforholdene taget i betragtning, siger Peter Engberg Jensen, topchef i Nykredit.

Koncernen måtte dog også bøde med store nedskrivninger på udlån. Basisindtjeningen efter nedskrivninger blev dermed kun et plus på 58 millioner kroner mod 837 millioner kroner året før.

Det samlede resultat for koncernen, inklusive Forstædernes Bank, blev et overskud på 574 millioner kroner mod blot 49 millioner kroner i 2008-kvartalet.

For hele året venter Nykredit et resultat før skat, der vil vise et betydeligt overskud - men dog mindre end i årene før 2008.

Nykredit-fremgang trods nedskrivninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce