Nye støjregler bremser vindkraften

Nye støjregler bremser vindkraften
Foto: POLFOTO/Bo Svane

Nye støjregler bremser vindkraften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøstyrelsen er på vej med regler, der skal beskytte naboer til vindmøller mod støj i lave frekvenser.

Den ambitiøse udbygning med vindkraft på land, som regeringen har spillet ud med, udfordres nu af nye regler, der skal beskytte naboerne til vindmøller mod støj i lave frekvenser fra møllerne.

Berlingske skriver, at Miljøstyrelsen er på vej med en bindende grænseværdi for, hvor meget lavfrekvent støj møllerne må give anledning til i danskernes stuer.

Og den grænseværdi, styrelsen nu er klar til at sende i teknisk høring, kan ikke umiddelbart overholdes af alle de store, moderne vindmøller.

Det er Miljøstyrelsen, Vindmølleindustrien og eksperter fra Aalborg Universitet nu enige om, skriver Berlingske.

- Den grænseværdi på 20 dB, som vi forventer fra styrelsen, bliver en udfordring, der betyder, at man kan blive nødt til at se på visse igangværende projekter en gang til.

- Nogle steder vil der nok være plads til mindre vindkraft end ventet. Der kan blive tale om, at man skal se på størrelsen og indretningen af nogle vindkraftprojekter på land, siger direktør for Vindmølleindustrien Jan Hylleberg til Berlingske.

Han mener, det er for tidligt at sige noget nærmere om, hvor omfattende ændringer der bliver tale om.

Men han understreger, at det nu bliver en dagsorden for politikerne at vurdere, hvilken betydning de nye regler vil få for regeringens ambition om at udbygge vindkraften på land kraftigt de kommende år.

Senest har forskerne i en ny rapport påvist, at over halvdelen af i alt 25 store vindmøller overskrider en anbefalet grænseværdi for lavfrekvent støj.

Og nu er Miljøstyrelsen på vej til at gøre netop den værdi bindende for vindmøller, skriver Berlingske.

/tritzau/

Nye støjregler bremser vindkraften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce