Nye skrappe krav til banker er på plads

Danske Bank genrefoto optaget den 22 May 2012
Foto: Michael Bager

Nye skrappe krav til banker er på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De danske banker skal være mere velpolstrede. Erhvervsminister mener ikke, det vil blive dyrere for kunderne.

En bankaftale med krav til en række store banker er faldet på plads.

Det er regeringen, der sammen med alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten har strikket skrappere krav om mere postring til store banker sammen.

Forliget indeholder blandt andet krav om, hvor velpolstrede bankerne skal være ud over det krav, der allerede ligger i dag.

- Danmark stiller ikke skrappere krav til bankerne end andre lande i EU. Det betyder, at danske banker stadig er konkurrencedygtige, siger Brian Mikkelsen, erhvervsordfører hos Konservative, om aftalen.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) er godt tilfreds med, at man nu har landet et forlig.

- De krav, vi stiller til de store banker, er helt ud rimeligt. Nemlig at de er polstret så godt, at kommer der en ny finansiel krise, så går de ikke neden om og hjem, siger ministeren.

Han tror ikke, at det kommer til at koste mere for kunderne, at bankerne nu skal pålægges yderlig polstring:

- Det tror jeg ikke, Jeg tror, at kunderne kommer til at tjene på det, fordi bankerne i sidste ende kan låne billigere, siger Henrik Sass Larsen.

Bankaftalen indeholder tre hovedelementer.

Der indføres særlige krav for de største pengeinstitutter herhjemme - de såkaldte sifi'er. De er så store, at deres forretninger har stor betydning for den samlede samfundsøkonomi, at de skal polstres bedre end andre banker.

For det andet skærpes kravene til danske banker og realkreditinstitutter, blandt andet i form af skærpede krav til institutternes kapital og likviditet, så de bedre kan modstå fremtidige kriser.

Og for det tredje styrkes Finanstilsynet, da der nedsættes en bestyrelse for Finanstilsynets tilsynsvirksomhed. Det vil betyde en styrkelse af ledelsen for tilsynsvirksomheden, oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet.

Nye skrappe krav til banker er på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce