Nye problemer i Stof 2000: Fynsk butikskæde lukker 15 butikker

Butikken på Skibhusvej i Odense har sidste åbningsdag torsdag den 17. januar. De ansatte fortsætter i butikken på Rødegårdsvej også i Odense. Foto: Rasmus Henriksen

Nye problemer i Stof 2000: Fynsk butikskæde lukker 15 butikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Butikskæden Stof 2000 blev ramt af en varm sommer sidste år - kunderne udeblev, og nu forsøger kæden sig igen med en rekonstruktion, hvilket man også gjorde i 2016.
  • Samtidig lukker kæden 15 butikker blandt andet én i Odense.

Butikskæden Stof 2000 har valgt at lukke i alt 15 butikker fordelt på Fyn, Jylland og Sjælland, skriver virksomheden på sin hjemmeside. Det sker i kølvandet på, at Stof 2000 A/S har anmeldt en rekonstruktion, der er indledt ved skifteretten i Odense den 7. januar.

På Stof 2000's hjemmeside fremgår det, at butikken på Skibhusvej i Odense lukker, mens de to andre på Fyn - på Rødegårdsvej i Odense og i Voldgade i Svendborg - forsat tager imod kunder. Fremover vil kunder også kunne handle på hjemmesiden.

Allerede tilbage i 2016 gennemførte Stof 2000 en rekonstruktion, hvor den nuværende ejer Keld Askær rykkede ind som medejer og direktør i kæden. Nu skal butikskæden så igennem en ny rekonstruktionen for at se, om det er muligt at føre virksomheden videre.

Advokat Flemming Bastholm fra firmaet Horten er sat i spidsen for rekonstruktionen. Han forklarer, at Stof 2000's økonomiske problemer er opstået grundet manglende kunder i året 2018.

- For detailhandlen som en helhed har 2018 været en hård periode at komme igennem. Det har været en varm sommer, hvor folk nok ikke har syet så meget og handlet så meget i Stof 2000's butikker, som forventet. Og det er med til at presse virksomheden, fortæller han.

Bank og leverandører har penge til gode

Hvor mange penge der skal til for, at butikskæden kan køre videre, er endnu uvist, fortæller Flemming Bastholm, der heller ikke kan oplyse gældens størrelse.

- Det kan jeg ikke oplyse på nuværende tidspunkt, da vi er ved at samle oplysninger sammen i forbindelse med planen om, hvad der skal ske med virksomheden, oplyser han.

Hvem, der har penge til gode, vil han ikke nævne ved navns nævnelse. Men han beskriver dem overordnet:

- Det er den klassiske. Det er bank og leverandører, der har penge til gode, fortæller han.

Hvor lang tid rekonstruktionen kommer til at tage, og hvad konklusionen bliver, er endnu uvist. Men der arbejdes på højtryk for at færdiggøre processen, forsikrer Flemming Bastholm.

- Det er stadig tidligt i forløbet, men det skal gå rimelig hurtigt, der er en lang række butikker i hele landet og et hensyn at tage til medarbejderne i den sammenhæng, som vi skal have skaffet en afklaring.

Nye problemer i Stof 2000: Fynsk butikskæde lukker 15 butikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce