Nye lave afgifter: Årets første weekend bliver travl for bilforhandlerne

Mange bruger årets første weekend på at kigge efter ny bil - ofte hos flere forskellige forhandlere. Arkivfoto: Søren Gylling

Nye lave afgifter: Årets første weekend bliver travl for bilforhandlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den første weekend efter nytår byder på kampagnepriser og gode tilbud på ekstraudstyr - og de nye lavere afgifter vil også sætte gang i salget, vurderer forhandler.

Med fire mand på arbejde og en ekstra indkaldt er der fuld styrke på sælgerkorpset, når folkene hos Toyota-forhandleren Mogens Frederiksen i Odense SØ møder ind på arbejde i weekenden. For en tilbudsfest lige efter nytåret er blevet en fast tradition hos de fynske bilforhandlere, der bruger den friske kalender til at skyde nye kampagner i gang med åbent hus.

Traditionelt er der travlt, og i år bliver ikke anderledes - tværtimod. Det spår Bent Møllegaard, der er salgschef hos MFA-biler.

- Vi skyder nytåret i gang med vore hybridsatsning. Toyota har været alene på markedet i 20 år, og det vokser voldsomt. Næsten alt, hvad vi sælger på personbiler, er hybrid, siger han og fortsætter:

- Det her er dagene hvor rigtig mange i ro og mag kører rundt til de forskellige forhandlere. Normalt tager kunderne et eller to besøg, inden de beslutter sig. Men i denne weekend har folk travlt med at komme rundt til flere forhandlere. Typisk ser man på tre eller fire biler i løbet af årets første weekend, så der er mange besøgende.

Ifølge salgschefen forstærkes det hele af, at der i nytårets første weekend også er mange tilbud i markedet.

- Så det er uden tvivl den weekend i løbet af året, hvor der er allerflest folk ude for at se på ny bil. Samtidig er afgifterne jo faldet, siger han.

Som en del af Finansloven for 2018 blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om at sænke registreringsafgiften for biler. Det betyder, at den lave afgiftssats sænkes fra de nuværende 105 procent til 85 procent. Den høje sats fastholdes på de nuværende 150 procent. Men ifølge finansministeriet øges grænsen for, hvornår den høje sats træder i kraft. For det såkaldte skalaknæk hæves fra de nuværende 106.600 kroner til 185.000 kroner.

- En bil i mellemklassen er typisk blevet et sted mellem 40.000 og 50.000 kroner billigere. Især er hybridbilerne faldet meget. Men modeller som Rav4 eller Toyota C-HR er faldet med omkring 60.000 kroner, siger Bent Møllegaard.

Toyota C-HR er den japanske bilproducents seneste bud på en crossover. Hvor mange af dem, der bliver solgt i weekenden tør Bent Møllegaard ikke spå om, men han skønner, at der i løbet af weekenden bliver solgt et op 20 biler fra afdelingen på Stærmosegårdsvej.

Nye lave afgifter: Årets første weekend bliver travl for bilforhandlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce