Ernst Kier overlader sine to største restauranter til sønderjysk kollega

Odenses erfarne McDonald's-ejer skærer ned på virksomheden.

Fra 1. november har Ernst Kier solgt sine to største restauranter. Han fortsætter på ubestemt tid som ejer af de tre øvrige.

Det er Odenses to største McDonald's, der kommer på nye hænder - placeret ved henholdsvis Rosengårdcentret og Tarup Center.

Den nye ejer er Jeppe Seerup, Kolding, der ejer tre sønderjyske McDonald's.

Anledningen til salget er kommende store ændringer i franchise-kæden.

Kæden går i gang med meget store ændringer under betegnelsen "fremtidens restaurant". Ændringerne er allerede sket flere steder i udlandet, og i de kommende to år vil de 87 danske afdelinger blive lavet om.

- Det betyder meget store investeringer i hver restaurant, og det ville blive en stor mundfuld, hvis man som mig havde fem, siger Ernst Kier.

- Jeg er nået til en alder, hvor jeg ikke har så mange år tilbage i branchen, og dermed har jeg ikke så lang tid til at tjene de store investeringer hjem igen, siger den 59-årige restauratør.

Det er også på grund af investeringernes størrelse, at han har valgt at sælge de største af sine forretninger.

Han har drevet McDonald's i 34 år og regner med at blive ved til 2021. Han ejer fortsat McDonald's på Svendborgvej, i Kongensgade og i Odense Banegård Center.

Medarbejderne fik besked om salget onsdag, og ifølge ejeren var reaktionerne blandede.

- De to restaurantchefer har været hos mig i henholdsvis 30 år og i nogle og 20 år. Det er klart, at det gav et gib i dem. Men de var dog glade for den nye ejer, som de kender fra branchen, siger Ernst Kier.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Ny ejer: Jeg har ketchup i blodet

Ny ejer: Jeg har ketchup i blodet

3
McDonald's flytter ikke Odense-restaurant nu

McDonald's flytter ikke Odense-restaurant nu

McDonald's tjener lidt mere i Odense

McDonald's tjener lidt mere i Odense