Eleverne fra grundforløbet på Dalum Landbrugsskole var med, da skolen holdt karrieredag i Odense, og derfor myldrede det af liv - både i festsalen og skolens nye innovationshus.

Der var fuldt hus, da Dalum Landbrugsskole for alvor tog det nybyggede innovationshus i brug onsdag eftermiddag. Sammen med festsalen dannede huset, der officielt blev indviet i midten af februar, rammen om et helt nyt initiativ, der skal kickstarte landbrugselevernes karriere.

Eleverne, der også kom fra landbrugsskolens afdeling i Korinth, var derfor samlet for første gang til karrieredag, så foruden undervisere, gæster og foredragsholdere var der omkring 220 elever og studerende til stede i lokalerne på Landbrugsvej.

- Man kan jo ikke nøjes med at fortælle dem, at de bare skal tænke ud af boksen. Vi er også nødt til at skabe rammerne, og give dem nogle værktøjer.

Jens Munk Kruse, forstander Dalum Landbrugskole

Byggeriet af det mere end otte mere høje innovationshus, har stået på i lidt over et halvt år, og selv om det hele er spritnyt, så må der gerne tegnes og skrives på væggene. Rummet er spækket med nyt it-udstyr, og tanken er, at lokalet skal være alt andet end et traditionelt klasselokale.

Skal skabe rammerne

Ifølge Jens Munk Kruse, der er forstander på Dalum Landbrugsskole, er der rift om unge landmænd, der forstår at omsætte gode ideer til virkelighed. Derfor skal skolen sørge for at forberede eleverne på livet efter skolebænken.

- Landbruget har altid været innovativt, og derfor vil vi gerne lære eleverne at tænke anderledes. Men man kan jo ikke nøjes med at fortælle dem, at de bare skal tænke ud af boksen. Vi er også nødt til at skabe rammerne, og give dem nogle værktøjer, siger han.

Innovationshuset, der strækker sig over to plan, er forbundet af en amfiscene, og herfra er der både udsigt til panoramavinduer og storskærm. Byggeriet, der strækker sig over 400 etagemeter, er støttet af en donation på 3,9 millioner kroner fra Fruervadgårds Mindelegat.

- Vores fornemmeste opgave er at klæde eleverne bedst muligt på til fremtiden, og derfor ligger det lige til højrebenet for os at investere i et innovationshus, siger Jens Munk Kruse.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
En jungle af jobmuligheder: Dalum Landbrugsskole samler 200 elever til karrieredag

En jungle af jobmuligheder: Dalum Landbrugsskole samler 200 elever til karrieredag