Nybyggeri i brug for første gang

Det nye innovationshus strækker sig over to etager og har både udsyn til storskærm og panoramavinduer. Foto: Søren Schovsbo

Nybyggeri i brug for første gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eleverne fra grundforløbet på Dalum Landbrugsskole var med, da skolen holdt karrieredag i Odense, og derfor myldrede det af liv - både i festsalen og skolens nye innovationshus.

Der var fuldt hus, da Dalum Landbrugsskole for alvor tog det nybyggede innovationshus i brug onsdag eftermiddag. Sammen med festsalen dannede huset, der officielt blev indviet i midten af februar, rammen om et helt nyt initiativ, der skal kickstarte landbrugselevernes karriere.

Eleverne, der også kom fra landbrugsskolens afdeling i Korinth, var derfor samlet for første gang til karrieredag, så foruden undervisere, gæster og foredragsholdere var der omkring 220 elever og studerende til stede i lokalerne på Landbrugsvej.

Byggeriet af det mere end otte mere høje innovationshus, har stået på i lidt over et halvt år, og selv om det hele er spritnyt, så må der gerne tegnes og skrives på væggene. Rummet er spækket med nyt it-udstyr, og tanken er, at lokalet skal være alt andet end et traditionelt klasselokale.

- Man kan jo ikke nøjes med at fortælle dem, at de bare skal tænke ud af boksen. Vi er også nødt til at skabe rammerne, og give dem nogle værktøjer.
Jens Munk Kruse, forstander Dalum Landbrugskole
Der var fuldt hus i festsalen, da arrangementet blev skudt i gang. Foto: Thomas Bach-Laursen
Der var fuldt hus i festsalen, da arrangementet blev skudt i gang. Foto: Thomas Bach-Laursen

Skal skabe rammerne

Ifølge Jens Munk Kruse, der er forstander på Dalum Landbrugsskole, er der rift om unge landmænd, der forstår at omsætte gode ideer til virkelighed. Derfor skal skolen sørge for at forberede eleverne på livet efter skolebænken.

- Landbruget har altid været innovativt, og derfor vil vi gerne lære eleverne at tænke anderledes. Men man kan jo ikke nøjes med at fortælle dem, at de bare skal tænke ud af boksen. Vi er også nødt til at skabe rammerne, og give dem nogle værktøjer, siger han.

Innovationshuset, der strækker sig over to plan, er forbundet af en amfiscene, og herfra er der både udsigt til panoramavinduer og storskærm. Byggeriet, der strækker sig over 400 etagemeter, er støttet af en donation på 3,9 millioner kroner fra Fruervadgårds Mindelegat.

- Vores fornemmeste opgave er at klæde eleverne bedst muligt på til fremtiden, og derfor ligger det lige til højrebenet for os at investere i et innovationshus, siger Jens Munk Kruse.

Nybyggeri i brug for første gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce