Nyborg-virksomhed har tabt formue på Island

Munck Gruppen, der først og fremmest blev stor på asfaltering, har ramt et stort hul med opkøbet i Island. Arkivfoto: Munck Gruppen

Nyborg-virksomhed har tabt formue på Island

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg-virksomheden Munck Gruppen havde allerede sidste år tabt et kæmpebeløb i sit datterselskab på Island. Måske trækker koncernen sig ud af landet.

Entreprenørvirksomheden Munck Gruppen i Nyborg havde allerede sidste år tabt i alt 186 millioner danske kroner på Island. Det skriver den islandske ugeavis Viðskiptablaðið (Handelsmagasinet).

Alene fra oktober 2017 til september 2018 tabte det islandske datterselskab Munck Island 121 millioner danske kroner, viser det seneste regnskab ifølge avisen.

Munck Gruppen købte selskabet LNS Saga ved nytår 2017 og fandt ud af, at virksomheden langt fra var så lovende, som køberne var blevet stillet i udsigt. Kort sagt var der store underskud på mange af de ordrer, den allerede havde kontrakt på.

Måske ud af Island

I det seneste regnskab i den danske koncern betød det islandske engagement, at det samlede resultat blev et underskud på 147 millioner kroner efter skat.

- De tal, der netop er blevet beskrevet i Island, er allerede indeholdt i regnskabet for hele koncernen, som vi tidligere har offentliggjort. Så det er ikke tegn på nye tab, siger Hans Christian Munck, der ejer virksomheden.

Han og medarbejderne koncentrerer sig først og fremmest om at få afviklet de indeværende og problematiske islandske projekter bedst muligt. Indtil videre tager man ikke nye opgaver ind, og først senere bliver det afgjort, om virksomheden overhovedet skal blive i Island.

Hans Christian Munck forventer, at koncernen får overskud i dette regnskabsår, der slutter 30. september.

Nyborg-virksomhed har tabt formue på Island

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce