Nyborg fører an: Fyn i national førertrøje på boligsalg

De fynske boliger går som varmt brød. Mæglerne i de fynske kommuner - især i Nyborg og Faaborg-Midtfyn - har solgt markant flere boliger end i 2017, viser nye tal. Arkivfoto

Nyborg fører an: Fyn i national førertrøje på boligsalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens København og Aarhus halter efter, så har boligmæglerne haft usædvanligt travlt i de fynske kommuner og i resten af regionen i år. Det fynske boligsalg - med Nyborg Kommune i front - er i markant fremgang i årets første seks måneder og klarer sig bedre end i resten af landet, viser de nyeste tal.

Forleden viste iværksætterstatistik for første halvdel af 2018, at Nyborg Kommune klarer sig dårligst af alle kommuner på Fyn og næsten dårligst i hele landet, når det handler om at etablere nye virksomheder.

Måske skyldes det, at kommunen bedre formår at tiltrække pendlere end iværksættere, for nye tal viser, at kommunen klarer sig bedst på Fyn og som den fjerdebedste i hele landet, når det handler om at sælge boliger i 2018.

Sammenlignet med boligsalget i første halvår af 2017 blev der solgt 144 boliger i den østfynske kommune i de første seks måneder af i år mod blot 116 de første seks måneder af 2017.

Det svarer til en fremgang i boligsalget på mere end 24 procent, hvilket placerer Nyborg Kommune på en fjerdeplads over samtlige af landets 98 kommuner, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Fyens.dk har tidligere i år skrevet om de stigende boligpriser og den fart, som boligerne bliver solgt med. Bl.a. i foråret også om sygeplejerske Ditte Andersen og hendes kæreste, som måtte byde 100.000 kroner over prisen for at få deres drømmebolig. De er del af den seneste gode fynske statistik på boligområdet.

Fyn er fin og bedst

Oversigten viser, at de fynske kommuner klarer sig bedre end kommunerne i resten af landet, hvor især de større byer halter efter.

Salget på Fyn er steget med ni procent i perioden, og husene bliver solgt som varmt brød i kommuner som Nyborg og Faaborg-Midtfyn, som også er på top ti nationalt, mens Assens, Nordfyn og Kerteminde også klarer sig godt.

Udover Nyborg har kun yderligere seks kommuner i Danmark øget deres boligsalg med mere end 20 procent i forhold til 2017, men det er altså ikke i Københavnsområdet eller i landets næststørste by i Aarhus, at man ser den tendens.

I København er boligsalget således faldet med 5,8 procent og på landsplan er stigningen blot tre procent, hvilket bl.a. skyldes meget høje kvadratmeterpriser i de store byer. En udvikling som selvfølgelig også smitter af i kommuner som Nyborg, lyder det fra Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

- Når salget i og omkring de store byer falder, er det, fordi priserne er blevet så høje, at en del købere må vælge andre alternativer. Det kommer kommuner til gavn, hvor priserne er lavere, men det betyder ikke, at den store vækst i Norddjurs, Hjørring eller Nyborg alene skyldes faldet i København og Aarhus. Det er bare blevet mere attraktivt at købe hus uden for de store byer.

Den syddanske region klarer sig ifølge opgørelsen bedst af alle landets regioner, når det handler om at sælge boliger. I regionen blev der solgt 5597 boliger i årets første seks måneder, hvilket er en fremgang på 7,7 procent i forhold til de 5199 handler i samme periode sidste år.

Den fynske udvikling - ikke mindst i Nyborg og Faaborg-Midtfyn - skyldes også, at renten er lav, understreger Birgit Daetz.

- Det giver flere råd til, og mod på, at købe et hus. Nogle flytter internt i kommunerne, og andre flytter folk til andre kommuner - for eksempel de fynske. Det betyder ikke nødvendigvis, at Fyn er begyndt at trække horder af københavnere over Storebælt, men der er en generel tendens til, at der bliver handlet mere i de billige områder af Danmark og færre i de dyre.

Nyborg fører an: Fyn i national førertrøje på boligsalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce