Ny uge truer i skolekonflikt: Corydon afviser indgreb


Ny uge truer i skolekonflikt: Corydon afviser indgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hverken finansminister Bjarne Corydon eller Venstres Lars Løkke Rasmussen ønsker at gribe ind i skolekonflikt.

Konflikten på landets skoler ser ud til at få lov til at køre i mindst en uge endnu.

I hvert fald afviser både finansminister Bjarne Corydon og Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, at det nu er tid til et indgreb, der kan sende skolebørnene tilbage i klasserne.

- Jeg synes stadigvæk ikke, det er i orden at tale om et indgreb. Vi har en konflikt. Den kører, og det skal den have lov til, siger Bjarne Corydon.

Samme toner lyder fra Venstres Lars Løkke Rasmussen:

- Det er op til regeringen at overvåge, hvad der sker på arbejdsmarkedet og i givet fald komme med et forslag. Men mit hjerte banker til fordel for den danske model, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Der er en lovlig konflikt på arbejdsmarkedet, og det ligger inden for rammerne af den danske model, så den må gå sin gang. Så må man håbe, at parterne på et tidspunkt bliver så møre, at der kommer en aftale, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstre ventes at skulle lægge de afgørende stemmer til et eventuelt lovforslag fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der formelt skal samle flertal for et lovindgreb i konflikten.

Lars Løkke Rasmussen afviser dog, at Venstre har diskuteret muligheden for et indgreb med regeringen.

Dermed fortsætter konflikten indtil videre, selvom finansminister Bjarne Corydon erkender, at konflikten især rammer de svage elever i folkeskolen:

- Det går ud over alle elever og alle familier, men jeg kan godt følge tanken om, at de elever, der har sværest ved at følge med, også har de største problemer med at være uden undervisning, siger Bjarne Corydon.

- Konflikten har nogle negative effekter. Det ved vi godt, og det står vi ved. Men det er sådan på det danske arbejdsmarked, at når man ikke kan nå en løsning gennem forhandling, så kommer der en konflikt med de konsekvenser, det har.

- Man skal huske, at denne konflikt handler om uddannelse, og det, der ligger bag, er et markant ønske om at få bedre uddannelse. Ikke mindst til de elever, der har det sværest, siger Bjarne Corydon.

Spørgsmål: Kunne du ikke bare lukke enhver snak om et regeringsindgreb ved én gang for alle at sige, at regeringen ikke griber ind?

- Nej, vi har jo den rolle som regering, at vi skal følge situationen. Og skulle man ende i en situation, hvor der er samfundshensyn, der taler for et indgreb, så må vi tage hensyn til det.

Spørgsmål: Forældrene beder jer gribe ind nu. Er vi kommet tættere på et indgreb?

- Det er en ny måde at stille det samme spørgsmål på, og svaret er det samme, siger Bjarne Corydon.

Ny uge truer i skolekonflikt: Corydon afviser indgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce