Ny topdirektør skifter ud: Ewii fyrer fynsk direktør

Bettina Eriksen er ikke længere en del af Ewii-koncernen. Arkivfoto: John Fredy

Ny topdirektør skifter ud: Ewii fyrer fynsk direktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ewiis nye topdirektør gennemfører en større ændring, hvilket blandt andre koster direktør Bettina Eriksen sit job.

Otte medarbejdere er blevet fyret, flere medarbejdere bliver flyttet internt og en topdirektør ryger ud.

Det er resultatet af en større organisationsændring i energikoncernen Ewii, fremgår det af en pressemeddelelse.

Ændringen har til formål at styrke Ewiis datterselskaber, sikre gennemsigtighed og øget ansvarlighed. Helt konkret betyder det, at flere af de hidtidige stabsfunktioner bliver flyttet fra koncernen til datterselskaberne.

- Decentraliseringen og ændringerne i organisationsstrukturen er et element og et nødvendigt skridt i justeringen af vores strategi. Vi skaber en øget synlighed og forståelse for sammenhængen mellem indtægter og omkostninger, og det vil i langt højere grad ansvarliggøre forretningerne i dagligdagen, siger Ewiis nye administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn i pressemeddelelsen.

Fremover skal udviklingen af de eksisterende datterselskaber først og fremmest foregå med afsæt i de konkrete forretninger, mens koncernudviklingen bliver forankret i direktionen.

- Ændringerne har desværre konsekvenser for nogle af vores medarbejdere, og det er jeg ked af. Men det er en nødvendig beslutning, der er med til at skærpe vores fokus på kerneforretningen, siger Lars Bonderup Bjørn.

EWII's nye topchef, 48-årige Lars Bonderup Bjørn, har gennemført sin første ændring af energikoncernens organisation. Pressefoto
EWII's nye topchef, 48-årige Lars Bonderup Bjørn, har gennemført sin første ændring af energikoncernens organisation. Pressefoto

Helt ny topdirektør

Som en del af omstruktureringen i Ewii-koncernen, overtager Lars Bonderup Bjørn det daglige ledelsesansvar som direktør i datterselskaberne Ewii Mobility A/S og Ewii Telecare A/S fra Bettina Eriksen, der fratræder Ewii.

- Der er behov for en strategisk justering, og med de udfordringer, vi står med i Ewii, har jeg behov for at komme tættere på forretningen i nogle af vores selskaber - blandt andet for at finde ud af, hvilket ejerskab der vil være bedst for udviklingen af forretningen. Jeg vil gerne takke Bettina Eriksen for indsatsen i en svær periode for selskaberne, siger Lars Bonderup Bjørn.

Den nye topdirektør har kun siddet i stolen siden 1. januar. I juni 2017 blev den daværende administrerende direktør, Knud Steen Larsen, fyret efter længere tids uro.

Bettina Eriksen, der bor i Odense, var chef for Odense Kommunes Odense&Co i to måneder, før hun i 2015 skiftede til Ewii. Tidligere var hun selvstændig konsulent og lavede en rapport, der betød store omvæltninger i Udvikling Fyn, hvor direktøren blandt andet måtte stoppe og i en periode blev afløst af Bettina Eriksen. Hun har også arbejdet i ABB's udviklingsafdeling og i firmaet Jensby.

Ny topdirektør skifter ud: Ewii fyrer fynsk direktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce