Ny teknik og nye muligheder: H.J. Hansen vil håndtere mere plast

H.J. Hansen modtager store mængder skrot fra genbrugsstationer og affaldsordninger over hele landet. Mange af produkterne har et højt indhold af plast. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Ny teknik og nye muligheder: H.J. Hansen vil håndtere mere plast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske virksomhed vil være med til at øge den cirkulære økonomi i højere grad. Men det kræver samarbejde med industrien og lovændringer.

Ved havnen i Odense bliver der nedbrudt jern og metal på et stort areal, der kan genkendes på de særdeles store mængder skrald. Her holder H.J. Hansen Genvinding til.

Udover jern og metal håndterer virksomheden også plast, men det er en lille del af forretningen, som virksomheden gerne vil gøre større. For selv om noget plast kan være svært at genanvende, kan det stadig være nyttefuldt. Det skriver bladet Metal Supply.

Til bladet fortæller Sabina Ricevuto, ingeniør hos H.J. Hansen:

- Det er ingen hemmelighed, at plasten er en udfordring. Hvis vi for eksempel tager en flaske med kildevand, består den typisk af tre forskellige typer af plast: Flasken, etiketten og proppen. Det er i sig selv svært for os at håndtere.

Plasten er heller ikke ren, og det gør, at H.J. Hansen skal vide præcis, hvilke plasttyper de får ind, forklarer Sabina Ricevuto.

- Det er ikke altid muligt, og vi får derfor ikke så store mængder ind, at det retfærdiggør, at vi investerer i nye anlæg, siger hun.

Hvis det skal løses, er det nødvendigt med hjælp fra industrien ifølge Sophus Borch, produktchef i afdelingen for affaldsressourcer hos H.J. Hansen. Virksomheden har et ønske om, industrien bliver i stand til at vaske plasten, inden den sendes til genanvendelse.

Teknikken er blevet bedre

H.J. Hansen har tidligere forsøgt at sortere to bestemte typer af plastik - PE og PP -, men kunne ikke afsætte det.

I dag er der kommet ny teknik og muligheder, og det har fået virksomheden til at sende følere ud i markedet igen i håb om et samarbejde med danske aftagningsvirksomheder. Men det kræver lovændringer, fortæller Sophus Borch til Magasinet Plast efter et møde i Miljøstyrelsen.

- Vi ønsker mere end andet at være med til at øge den cirkulære økonomi, men det kræver nogle lovændringer på plastområdet. Hvis vi kunne få lov til at tage flere plasttyper ind hos os, kan vi også gøre langt mere plast nyttefuldt i det store billede, siger Sophus Borch.

Ny teknik og nye muligheder: H.J. Hansen vil håndtere mere plast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce