Ny robotmesse: Kommunen har sikret sig

Michael Bruhn Frederiksen, chef for transformation og strategi i Odense Kommune. Arkivfoto: Asbjørn Sand

Ny robotmesse: Kommunen har sikret sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Kommune får en ny robotmesse for de 1,2 mio. kroner, de havde tilgode i konkursbo efter tidligere robotmesse - og skulle messen ikke blive til noget, så kan kommunen kræve de kommunale penge retur, lyder det fra Michael Bruhn Frederiksen, chef for transformation og strategi i Odense Kommune.

Michael Bruhn Frederiksen, chef for transformation og strategi i Odense Kommune, om den nye aftale, kommunen har indgået med robotfirmaet Blue Ocean Robotics. BOR etablerer en ny robotmesse i år, som kommunen ikke skal betale til, da man allerede havde betalt 1,2 millioner kroner til den konkursramte robotmesse Robobusiness Europe, som BOR var medejer af.

Odense Kommune var største kreditor i konkursboet efter robotmessen i 2016, hvor I havde 1,2 millioner kroner til gode. Hvorfor vælger I at indgå i en aftale med firmaet om en ny robotmesse?- Grundlæggende mener vi, at der skal være en robotmesse i en by med ambitiøse robotfirmaer og en stor klynge. Så vi er glade for, at vi har fået lavet en aftale som sikrer, at vi kan få det igen.

Odense Kommune havde 1,2 millioner til gode i konkursboet, hvad sker der med det krav og de penge?- Blue Ocean sagde oprindeligt, at de ville holde kommunen skadesfri, og det løfte holder de nu, når de løfter den forpligtelse, vi betalte for i den tidligere konstruktion. Firmaet leverer en ny messe i stedet for den, der ikke blev til noget under Robobusiness Europe.

Så I får en ny robotmesse for de 1,2 millioner kroner, I allerede havde betalt?- Ja, vi havde allerede dengang indbetalt 1,2 mio. kroner for en robotmesse - og nu overtager Blue Ocean Robotics forpligtelsen og laver en ny robotmesse i stedet for den, som ikke blev til noget sidste gang. Det betyder, at vi har fået vores tilgodehavende sat aktivt ind i en ny robotmesse, og vi er skadesfri nu. Det er jeg meget tilfreds med.

Hvilke overvejelser har I gjort jer for at sikre, at der ikke sker noget tilsvarende i det her forløb?- Jeg har ikke nogen grund til at betvivle, at Blue Ocean gennemfører det her - men vi har sikret os, i tilfælde af at der ikke kommer en messe. Så hæfter firmaet og skal betale størstedelen af de 1,2 mio. kroner i cool cash til os. Så hvis de ikke leverer en robotmesse, så skal vi have pengene tilbage.

Har I haft nogle juridiske overvejelser ind over den konstruktion og fremgangsmåde?- Ja, for søren det har vi tjekket hos vores juridiske afdeling, og vi sender det også ind til tilsynet for at sikre, at det hele foregår korrekt.

Er du sikker på, at I følger reglerne om kommunal erhvervsstøtte?- Ja, jeg er overbevist om, at vi godt må gøre det her. Det er jeg ikke i tvivl om.

Hvad forventer du at få for de 1,2 millioner kroner?- Nu har vi lavet en aftale, og inden længe kommer vi til at offentliggøre et indhold og en dato, men jeg forventer selvfølgelig at få full value for pengene i form af en robotmesse, som er super flot og fuldt ud på niveau med det, som vi skulle have haft under den tidligere konstruktion.

Skal Odense Kommune levere yderligere til messen?- Nej. Nu har Blue Ocean Robotics overtaget forpligtelsen med at etablere en robotmesse. De skal lave et program og stå for afviklingen. Vores bidrag er de 1,2 mio. kroner, som vi allerede havde betalt til den forrige messe.

Ny robotmesse: Kommunen har sikret sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce