Ny motorvej over Fyn: Dansk Byggeri jubler - det er en gave

Det skal være skidt, før det bliver godt. Der vil komme køer igen på motorvejen, når det tredje spor skal anlægges i de kommende år, men Dansk Byggeri er meget tilfreds med udvidelsen og kalder beslutningen for en gave til bygge- og anlægsbranchen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ny motorvej over Fyn: Dansk Byggeri jubler - det er en gave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De 2,4 milliarder kroner til Fynske Motorvej er en gave til bygge- og anlægsbranchen, fastlår branchedirektør

Udvidelsen af den fynske motorvej for i alt 2,4 milliarder kroner, som det blev aftalt i den nye finanslov, bliver hilst med stor tilfredshed, ja nærmest jubel, i interesseorganisationen Dansk Byggeri.

- Det er en gave til bygge- og anlægsbranchen, og det er den største enkelte investering i vej-infrastruktur, der er besluttet siden valget i 2015, siger Henrik Friis, branchedirektør i Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri.

- Men aftalen bør naturligvis følges op af en udvidelse syd om Odense, hvor anlægsloven blev vedtaget tilbage i 2013, tilføjer han.

Efterlyser samlet plan

Men ikke nok med det. Henrik Friis ønsker endnu flere vejprojekter i de kommende år med disse ord:

- Det er afgørende, at andre store vejprojekter med stort samfundsøkonomisk afkast realiseres i de kommende år. Vi skal fortsætte med at reducere trængslen, fremme mobiliteten og skabe smidighed på arbejdsmarkedet og dermed økonomisk vækst. Det rigtige vil derfor være, at der snarest muligt udarbejdes en samlet plan for fortsat fremdrift af vejinvesteringerne frem til 2040.

Han påpeger videre, at planen skal også indeholde investeringer på jernbanen og i den øvrige infrastruktur.

Han betragter det som positivt, at der sættes penge af til at gøre det muligt at sætte hastigheden op på en del af jernbanenettet, men han savner en samlet plan for, hvornår togene kan sætte hastigheden op, både på hovednettet og de regionale strækninger.

- I dag sker det drypvis uden en samlet plan, siger Henrik Friis og udtrykker samtidig bekymring for, om materiellet vil være i stand til at realisere rejsetidsgevinsterne.

Ny motorvej over Fyn: Dansk Byggeri jubler - det er en gave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce