Ny måling: Opbakning til både lærere og KL svinder ind


Ny måling: Opbakning til både lærere og KL svinder ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskernes støtter mindre og mindre op om både lærernes og kommunernes krav i den verserende konflikt.

Danskerne er ved at have fået nok af lærerkonflikten, og det får både lærerne og deres modpart i Kommunernes Landsforening (KL) at mærke i en ny måling foretaget af Ugebrevet A4.

Begge parter oplever dalende opbakning fra befolkningen, og det skyldes, at danskerne generelt er trætte af konflikten, mener arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen.

- Jeg tror, der blandt danskerne er en tiltagende træthed over at høre begge parter køre i samme rille med de samme budskaber gang på gang. I den situation mister man sympati for begge parters synspunkter, siger han til Ugebrevet A4.

Ugebrevet A4 har siden lockouten blev indledt dagligt bedt danskerne tage stilling til, om lærerne eller KL bør få flest krav indfriet i tilfælde af et regeringsindgreb.

Det er sket samtidig med, at tusindvis af lærere dagligt har forsøgt at vinde danskernes sympati i konflikten, og lærernes fagforening har fyret millioner af kroner af på annoncer med det samme formål.

Målingen viser da også, at lærernes bestræbelser undervejs har virket.

Mens 18 procent af danskerne i begyndelsen af konflikten mente, at et kommende indgreb primært skulle imødekomme lærernes krav, er støtten til lærerne gradvist steget.

Og flere dage i løbet af konflikten har støtten været på mere end 20 procent.

Men siden weekenden er opbakningen faldet, og dags dato mener kun 15 procent af danskerne, at et regeringsindgreb skal være til størst fordel for lærerne.

Nedgangen i folkelig medvind får dog på ingen måde lærerforeningen til at lægge kursen om, oplyser formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo, der mener, KL er lykkedes med en negativ kampagne mod lærerne.

På spørgsmålet om, hvem et regeringsindgreb skal være til størst fordel for, peger 20 procent af danskerne i dag på KL. På godt to uger er opbakningen dog faldet fra 23 til 20 procent.

Ny måling: Opbakning til både lærere og KL svinder ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce