Ny luft til familien Blachs økonomi

Der var mange penge at tjene ved at skifte bank for Charlotte og Palle Blach fra Odense, viste et økonomitjek - så det gør de.
Foto: Brian Karmark

Ny luft til familien Blachs økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien sparer næsten 5000 kroner årligt ved at skifte bank og omlægge pensionen.

Det koster at have teenagebørn. Det kan de skrive under på hos Charlotte og Palle Blach, Hvedholmvænget i Odense M.

Trods to gode indtægter føler parret sig ind imellem presset, når der oven i alle de faste udgifter er to hjemmeboende børn på 16 og 19 år, der også har nogle dyre behov, der skal dækkes.

- Mange tror, at de værste udgifter er overstået, når børnene er ude af institutionerne. Men, men, men, griner Charlotte Blach.

Hun er uddannet sygeplejerske og arbejder som visitator i Kerteminde Kommune. Palle er klejnsmed og ansat på Lindøværftet.

Parret har tilsammen en årsindtægt på cirka 775.000 kroner. Huset, som de i de senere år har sat fuldstændig i stand, er vurderet til 2,6-2,7 millioner kroner, og derudover har de en Nissan Primera fra 2000 samt en Fiat Punto fra 1997. Bilerne er samlet værdisat til 180.000 kroner.

Hvis alt skulle realiseres, ville de have en formue på 670.000 kroner.

Familien har et rådighedsbeløb på cirka 18.000 kroner om måneden, der skal dække udgifter til mad, tøj, personlig pleje, ferier etc. Men med to biler, der skal holdes kørende, stigende benzin- og fødevarepriser og gæld i huset på cirka to millioner kroner kan de ikke tillade sig hvad som helst.

Luft i økonomien

For at få lidt mere luft i økonomien, så længe børnene bor hjemme, valgte de for et halvt år siden at gøre deres kreditforeningslån afdragsfrit i foreløbig tre år.

Det gav dem et par tusinde kroner mere om måneden i rådighedsbeløb. Men der er altid plads til forbedringer i en familieøkonomi, så parret slog til, da Fyens Stiftstidende efterlyste fynske familier, som ville have deres økonomi gennemgået af en uafhængig bankmægler.

Opgaven gik til bankmægler Carlo Paulsen, Middelfart. Og da han var færdig, havde familien skiftet bank, pensionen var blevet lagt om, og de sparer fremover 4000-5000 kroner årligt på færre renteudgifter og et større skattefradrag. Mere om det senere.

Carlo Paulsen brugte ikke mange minutter på Blach- familiens papirer, før han konkluderede, at de fik for lidt ud af deres indlån og betalte for meget i renter hos deres nuværende pengeinstitut.

Rentesatsen på parrets to kassekreditter var på henholdsvis 12,5 og 14,5 procent, og det er alt, alt for meget, lød Carlo Paulsens konklusion.

Det vidste Palle og Charlotte egentlig godt. Men hvad gør man som ganske almindelig lægmand?

- For et par år siden forsøgte jeg at forhandle renten ned hos vores bank, men beskeden var meget klar. Der var intet at gøre, og så slog vi os til tåls med det, fortæller Palle.

Skifter til Morsø

Men der var noget at gøre. Og familiens hidtidige bank kom hårdt presset og med en hel måneds forsinkelse med et tilbud, hvor rentesatserne på kassekreditterne var sat væsentligt ned. Men slet ikke nok til at overbevise Charlotte og Palle Blach.

- Vi har intet at udsætte på vores gamle bank. De er flinke nok, men de er for dyre. Så vi har besluttet at skifte til Morsø Bank, siger parret.

De har ingen problemer med at få et pengeinstitut, der har hovedsæde i Nykøbing på Mors og er uden filial i Odense.

- Det er selvfølgelig nemmere, når der ligger en filial lige henne om hjørnet. Men det er jo ikke meget, man kommer i sin bank nu om dage. Det er kun, hvis der skal ske større ting. Ellers ordner vi jo det hele via PBS og netbank, siger Charlotte.

Ny luft til familien Blachs økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce