Ny konverteringschance til boligejere


Ny konverteringschance til boligejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et 3 procents boliglån er lige nu tæt på alle tiders kursrekord

Den seneste tids skuffelser over den økonomiske vækst har atter sendt renterne i bund og på ny gjort konvertering af boliglån historisk attraktivt. Et 3-procents-lån er lige nu tæt på alle tiders kursrekord, konstaterer pengeinstituttet Spar Nord Bank i en ny analyse af konverteringsmulighederne for boligejere med fastrentelån.

Det er ikke mindst en række pauvre nøgletal for Europa og udsigten til dramatiske, pengepolitiske tiltag fra den japanske centralbank, der får renterne på fastforrentede boliglån til at dykke. Det betyder, at danske boligejere nu kan tegne et boliglån med afdrag på bare 3 procent i rente til en historisk attraktiv kurs på knap 99.

3-procents-lånet er populært blandt boligejerne, og siden det åbnede i maj 2012 har danske boligejere og virksomheder tegnet lån for næsten 50 milliarder kroner i dette lån.

- Med de seneste ugers rentefald har boligejerne fået en ny chance for at konvertere på historisk attraktive niveauer, siger chefanalytiker i Spar Nord, Martin Lundholm.

- Rigtig mange boligejere kan med fordel konvertere til 3 procents lånet på det nuværende kursniveau. Det er værd at huske på, at 3 procent svarer til, hvad F1-renten blev fastsat til så sent som i marts 2009, men her er der altså tale om fast rente i hele lånets løbetid, siger han.

Ifølge Martin Lundholm er det primært boligejere, der i dag betaler 5 og 6 procent i rente på deres boliglån, der skal overveje de aktuelle konverteringsmuligheder.

Men også for boligejere med 4 procents lån i størrelsesordenen 1,5 millioner kroner og opefter står besparelsen mål med omkostningerne ved at konvertere.

Boligejere med et 5 procents fastrentelån på 1 million kroner med afdrag vil ifølge Martin Lundholms beregninger kunne spare 470 kroner efter skat om måneden og godt 157.000 kroner i hele lånets løbetid ved at konvertere til 3 procents lånet.

- Der er reelt ingen, der ved, hvor længe de attraktive konverteringsmuligheder fortsætter, så boligejere skylder sig selv at overveje, om de kan drage yderligere fordel af de ekstremt lave renteniveauer, der er vendt tilbage, anbefaler Martin Lundholm.

Ny konverteringschance til boligejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce