En af landbrugets tungeste herrer, Peter Gæmelke, er netop tiltrådt som bestyrelsesformand i Nature Energy. Han har i seks år været bestyrelsesformand for underselskabet Nature Energy Biogas og bliver nu sat i spidsen for hele det nyetablerede selskab.

Det bliver 63-årige Peter Gæmelke, der skal stå i spidsen for den strategi, der skal gøre Nature Energi til et nyt grønt fyrtårn i Danmark.

Han er netop tiltrådt som bestyrelsesformand i selskabet, der er Danmarks største producent af biogas. Ambitionen er at gøre Nature Energy til en international aktør, hvad angår grøn omstilling af gasnettet i Europa.

Peter Gæmelke har i 14 år været formand for danske landmænd og har en lang række bestyrelsesposter bag sig i blandt andet Lego-familiens pengetank Kirkbi. Han var tidligere bestyrelsesformand i det underselskab i koncernen, der hed Biogas og skal nu stå i spidsen for hele selskabet.

Nature Energys kommercielle aktiviteter er solgt til tre investorer, mens infrastrukturen er overtaget af staten.

- Jeg glæder mig til samarbejdet med de nye ejere, som kommer med ny kapital, der kan være med til at sikre en spændende udvikling af selskabet. Danmark har en målsætning om at være førende inden for grøn energi, og det håber jeg, at de politiske rammer også vil bære præg af, så det her projekt kan lykkes, siger Peter Gæmelke til Fyens.dk.

Læs hele interviewet med Peter Gæmelke senere i dag, onsdag (kun for abonnenter)

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
Nu er Nature Energys fremtid på plads: Pensionsselskab træder til

Nu er Nature Energys fremtid på plads: Pensionsselskab træder til

Bestyrelsesformand i Nature Energy: Peter Gæmelke vil skabe et grønnere Danmark

Bestyrelsesformand i Nature Energy: Peter Gæmelke vil skabe et grønnere Danmark

1
Ny ejer af Nature Energy: Fyn centrum i international strategi

Ny ejer af Nature Energy: Fyn centrum i international strategi