Ny elevformand om lockout: Udskyd afgangsprøven

©PHOTOPQR/L'ALSACE ; STRASBOURG LE 16/06/11 - EPREUVE DE PHILOSOPHIE DU BACCALAUREAT 2011 AU LYCEE PASTEUR DE STRASBOURG *** Local Caption ***
Foto: Jean-Marc LOOS/PHOTOPQR/L'ALSACE

Ny elevformand om lockout: Udskyd afgangsprøven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Danske Skoleelever frygter, at lockouten vil give dårligere resultater til afgangsprøverne.

Om kun 14 dage begynder folkeskolens niendeklasser deres skriftlige afgangsprøver. Matematik venter først.

Men Danske Skoleelevers nye formand, Agnete Vienberg Hansen, frygter, at den fortsatte lockout af lærerne kan gå ud over elevernes resultater.

- Jeg synes det er svært at overskue, at vi skal til prøve den 2. maj. Jeg og mange andre elever føler os overhovedet ikke klar til de her prøver, siger hun til Ritzau.

Agnete Hansen frygter, at den turbulente tid op til prøverne kan påvirke elevernes prøveresultat negativt.

- Og det er altså kulminationen af ti års skolegang, så det betyder meget for mange elever at klare sig godt, forklarer hun.

Hun synes ikke, det er fair, at eleverne skal risikere et dårligere resultat på grund af Danmarks Lærerforenings konflikt med Kommunernes Landsforening. På den anden side, ønsker Danske Skoleelever heller ikke at gå i skole i sommerferien.

- Jeg synes, det er vigtigt, at der bliver kompenseret for den undervisning, vi er gået glip af, men jeg tror ikke, det er løsningen at bombardere os med undervisning i sommerferien, weekenderne og de sene aftentimer, påpeger Agnete Hansen.

Agnete Hansen er blevet valgt som ny formand for Danske Skoleelever på foreningens generalforsamling søndag. Og der er flere ting ved undervisningen, som Agnete Hansen drømmer om at ændre.

- Jeg synes, undervisningen skal rumme alle elever. Undervisningen er tit enten for nem eller for svær for mange elever, siger hun.

- Det er vigtigt også at rumme de elever, der har brug for at være kreative eller aktive og ikke kun de elever, der kan lide at læse en bog og lytte til deres lærer, forklarer Agnete Hansen.

Hendes mål som ny formand er, at undervisningen skal rumme alle elever, så alle får lyst til at fortsætte med en ungdomsuddannelse.

- Folkeskolen skal ikke være sidste stop for nogen elever, siger den nye elevformand.

Agnete Hansen afløser Vera Rosenbeck, der skal på gymnasiet, som formand for Danske Skoleelever.

Ny elevformand om lockout: Udskyd afgangsprøven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce