Kristian Madsens gartneri PKM leder efter ny leder, der både kan afløse ejer og direktør

Danmarks største blomstergartneri skal have en direktør med store evner.

Gartneriet PKM i det nordlige Odense er på jagt efter en administrerende direktør, der reelt skal overtage to job.

Han skal både afløse Erik Moes, der i mange år har været direktør og haft ansvaret for driften, og ejeren Kristian Madsen, som tidligere var administrerende direktør.

Erik Moes har været administrerende direktør, siden Kristian Madsens ulykke i juni men vil nu på pension.

Kristian Madsen lægger stor vægt på, at den nye direktør skal udvikle, nytænke og investere i den 220 mand store virksomhed.

- Med de omkostninger, vi har i Danmark, ligger vores mulighed i hele tiden at være forrest i udvikling, kvalitet og effektivitet, siger han.

Anett er med

Hans kone, Anett Madsen, har efter hans ulykke fået en mere fremtrædende rolle som næstformand i bestyrelsen og er med til at finde den nye direktør.

- Det er en attraktiv stilling. Vi har en solid egenkapital, og Kristian har hele sit liv bevist, at han er villig til at investere og løbe en risiko ved at prøve noget ny. Tilsammen giver det store muligheder for en direktør, der vil udvikle, siger hun.

Skal blive i familiens eje

Men der er én ting, som den nye direktør absolut ikke skal bruge noget af sin arbejdstid på at tænke på: Frasalg.

- PKM bliver ved med at være en familieejet virksomhed. Vi skal ikke have penge fra kapitalfonde eller lignende, og der skal ikke laves planer eller tænkes tanker om andet, siger Kristian Madsen.

- Det er vigtigt for mig at slå fast, fordi medarbejderne skal vide, hvad de arbejder for. Deres ejerskab til arbejdspladsen er guld værd og må ikke sættes på spil.

- Og jeg er så heldig at have en kone, der snart er 10 år yngre end mig, så der er tydeligt navn på ejerskabet også i fremtiden, siger den kendte gartner, der selv fylder 63 21. februar.

Kristian Madsen er kommet sig bemærkelsesværdigt godt efter ulykken, hvor en stor gren og et styrt fra fire meters højde gav ham en alvorlig hjerneblødning.

Nogle problemer med balancen og en svaghed i højre side er de væsentligste mén, som endnu ikke er trænet væk.

Direktøren skal have plads

Alligevel har han ingen planer om igen at være med i PKM's drift.

- Jeg har aldrig været god til detaljer og opfølgning, og det er jeg slet ikke nu. Desuden er jeg oppe i en alder, hvor det er sundt at få nye øjne på det hele.

- Jeg har stadig nogle vinkler på en række områder. Og jeg håber, at jeg kan blive direktørens sparringspartner.

- Men han skal have plads. Jeg skal ikke lede udenom ham, og jeg skal ikke komme på gartneriet hele tiden, siger Kristian Madsen.

Efter planen bliver der skrevet kontrakt med en ny direktør i marts.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Kristian Madsen stopper men har det godt

Kristian Madsen stopper men har det godt

1
Efter ulykke: Kristian Madsen stopper som gartnerformand

Efter ulykke: Kristian Madsen stopper som gartnerformand

Stort gartneri får ny direktør

Stort gartneri får ny direktør