Ny dansk topchef gør Adidas 10 milliarder mere værd


Ny dansk topchef gør Adidas 10 milliarder mere værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktiemarkedet har taget godt imod nyheden om, at danske Kasper Rørsted er Adidas' nye topchef.

Nyheden om, at den 53-årige dansker Kasper Rørsted er blevet ansat som ny topchef i tyske Adidas, blev fejret på det tyske aktiemarked. Det skriver Ritzau Finans.

Sportsgigantens aktier steg 7,4 pct. til 89,2 euro per aktie. Ser man alene på markedsværdien, var der tale om en stigning på 9,6 mia. kr. Den tyske koncern har nu en markedsværdi på omkring 140 mia. kr.

Kasper Rørsted kommer fra en stilling som administrerende direktør i den tyske kosmetik- og kemikoncern Henkel, hvor han har været otte år.

- Kasper Rørsted er den perfekte kandidat til at efterfølge Herbert Hainer. Han har stor international ledelseserfaring, siger Igor Landau, der er bestyrelsesformand i Adidas, i en meddelelse, hvor han blandt andet fremhæver danskerens tid hos Henkel.

Ifølge Bloomberg News har Adidas haft svært ved at levere vækst i en længere periode, hvor tøjkoncernen har haltet efter konkurrenten Nike. Derfor er ansættelsen af Kasper Rørsted et vigtigt skridt, mener en analytiker, der følger selskabet.

- Det her er en markant positiv nyhed for Adidas og investeringscasen, skriver Graham Renwick, analytiker ved finanshuset Exane, ifølge Bloomberg News.

Adidas' nye topchef tiltræder i starten af oktober, hvor han erstatter Herbert Hainer. To måneder forinden får Kasper Rørsted også sæde i Adidas' bestyrelse, hvor han bliver almindeligt medlem.

Den 53-årige danskers arbejde i Henkel slutter med udgangen af april.

Mens der altså var stor fremgang til Adidas-aktien oven på Kasper Rørsteds ankomst, så var reaktionen helt modsat i Henkel, hvor aktien faldt 3,5 pct. Henkels nye topchef bliver Hans Van Bylen, der kommer fra en stilling i selskabets ledelse.

Ny dansk topchef gør Adidas 10 milliarder mere værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce