Ny boligskat-model har samlet støv i flere år


Ny boligskat-model har samlet støv i flere år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekspertudvalg skal bruge måneder på at udtænke et bedre vurderingssystem. Men en løsning findes allerede.

Skatteministeriet har siden 2008 ligget inde med et forslag til et nyt system til ejendomsvurderinger.

Men alligevel har skatteminister Holger K. Nielsen (SF) valgt at samle en gruppe af eksperter, som skal bruge flere måneder på at finde frem til et nyt og bedre vurderingssystem. Det skriver Berlingske.

I 2008 og 2009 var embedsmænd i Skatteministeriet langt i deres arbejde med at udvikle en ny model, men ifølge tidligere departementschef Peter Loft fik politikerne aldrig det nye vurderingssystem at se.

- Det var en model, som forholdsvis hurtigt kunne komme i spil. Og tilmed var forventningen, at det administrativt var lettere at køre. Det var ikke på samme måde et stort maskineri med tusindvis af vurderinger, siger Peter Loft til Berlingske.

- Det betød, at man dels på den lange bane kunne spare en masse penge, og dels kunne få en ny model hurtigt sat op, tilføjer han.

Modellen indebar, at man i stedet for en masse individuelle vurderinger af ejendomme indførte en ejendomsafgift, som blev udregnet på baggrund af en standard-kvadratmeterpris, der blev fastlagt ud fra lokale forhold, skriver Berlingske.

Netop sådan en model kan ifølge skatteadvokat Torben Bagge være en løsning på de fejlagtige ejendomsvurderinger, som har fundet sted i flere år.

- Desto mere enkelt og matematisk man gør systemet, desto mindre risiko er der for, at man kommer til at opkræve et forkert beløb, siger han til avisen.

Også skattepartner i KPMG Claus Pedersen mener ifølge Berlingske, at den tekniske model er en god idé.

Ny boligskat-model har samlet støv i flere år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce