Ny OSE-direktør startet i dag: - Jeg er en ekstremt utålmodig type med knaldrød disc-profil

Enrico Augustinus havde tirsdag første arbejdsdag som administrerende direktør i Odense Sport & Event. Han åbner døren på klem for, at de andre dele af koncernen i fremtiden kan bidrage med flere midler til OB. Foto: Pressefoto

Ny OSE-direktør startet i dag: - Jeg er en ekstremt utålmodig type med knaldrød disc-profil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag havde den nye administrerende direktør i Odense Sport & Event, Enrico Augustinus sin første arbejdsdag i koncernen. Med tiden håber han blandt andet at skabe bedre forudsætninger for OB's sportsdirektør Jesper Hansen.

Du er startet hos Odense Sport & Event i dag - hvordan har det været?

- Man skal lige vænne sig til at komme fra en virksomhed, hvor man skal opsøge medierne, hvis man har noget på hjerte, til en virksomhed, hvor medierne opsøger én. Jeg var forberedt på det, men der har været gang i den - på alle leder og kanter. Men det er også sådan, jeg foretrækker at starte; at blive smidt for løverne og komme i gang.

Du udtaler i pressemeddelelsen, at du ser et kæmpe potentiale i Odense Sport & Event. Kan du uddybe det og hvilken vej, du vil drive virksomheden?

- Vi skal prøve at udnytte de synergier, der ligger mellem virksomhederne inden for paraplyen. Og så skal vi have afstemt med vores ejer, om vi skal have tilført noget nyt til organisationen for at styrke den. Allerførst skal vi have lavet en strategi og en forretningsplan for hver af enhederne i koncernen.

- Jeg tror ikke, at jeg som en anden troldmand kan få fodboldforretningen i sig selv til at blive en økonomisk god forretning. Men jeg tror, at vi har mulighed for at udvikle mange af vores andre forretningsben, så vi får skabt et bedre fundament for fodbolden.

Er synergierne udelukkende økonomiske, eller ser du muligheder for samarbejde mellem de eksisterende forretningsområder?

- Det går begge veje. Mange af virksomhederne har samarbejdspartnere, der går på tværs. Nogle af leverandørerne, der er i huset, er kunder et andet sted i butikken og sponsorer et tredje sted.

- Nu har man været inde i en periode med en negativ spiral, og i det øjeblik, at det går bedre sportsligt, vil det have en afsmittende effekt på økonomien i form af flere tilskuere på stadion og flere sponsorer. Det kommer ikke af sig selv, og selv om jeg er stribet fan, må jeg erkende, at en del af charmen ved fodbold er, at man ikke kan forudsige resultatet af den næste kamp.

- Men vi kan definere, hvor vi er på vej hen, og det vil give en tryghed hos medarbejdere, sponsorer og samarbejdspartnere og ejerskabet. Og det kan være med til at give et bedre grundlag og kanalisere lidt flere midler over til Jesper Hansen (sportsdirektør i OB, red.)

Om Enrico Augustinus
42 år, født i Odense.Bor i Middelfart med sin hustru Melanie og to børn på otte og 12 år.

Har arbejdet 20 år i koncernen United Shipping & Trading Company - heraf de seneste 14 år i Outforce og siden 2016 som direktør for IT Holding.

Fokus på mandskabspleje

Det er lidt af et skifte for dig. Hvordan bliver det?

- Man kan godt tillade sig at kalde det en anden boldgade. Men jeg kommer fra en koncern, hvor vi har haft kunderne tæt på og handlet på relationer, og det minder om Odense Sport & Event, hvor man kender hver en kunde og samarbejdspartner. Jeg kan godt se, at skiftet fra en it-koncern til en oplevelseskoncern ser stort ud, men jeg tror ikke, springet er så stort.

Kan du sætte nogle ord på, hvordan du er som direktør?

- Som person er jeg en ekstremt utålmodig type med en knaldrød disc-profil (egenskaber som dominerende, resultatorienteret og beslutsom, red.). Og det, vi kan løse i dag, er bedre end det, der skal være løst til i morgen. Det er klart, jeg kan ikke løse alt til i morgen - eller på fredag, så det kræver en grad af tålmodighed.

- Jeg er vant til at fokusere ekstremt meget på mandskabspleje og har i en årrække haft et samarbejde med Great Place To Work, som jeg sandsynligvis også vil bruge som samarbejdspartner her. Det er vigtigt for mig, at personalet har det godt, og at de ved, hvor vi er på vej hen.

Du åbnede for, at der kunne komme nye midler til Jesper Hansen?

- Det er min klare forhåbning og forventning, at det i takt med udviklingen af forretningen og en mere balanceret økonomi kan give nogle bedre forudsætninger for Jesper. Det handler ikke kun om økonomi - det kan også være bedre faciliteter.

Hvad glæder du dig mest til i jobbet?

- I dag glædede jeg mig mest til at møde de mange medarbejdere, som trods alt - når man ser bort fra brandet OB - er dna'et i virksomheden. Jeg er superglad for den modtagelse, jeg har fået, og jeg ser meget frem til samarbejdet med medarbejderne. Og så glæder jeg mig til over en årrække at kunne indfri deres forventninger.

Ny OSE-direktør startet i dag: - Jeg er en ekstremt utålmodig type med knaldrød disc-profil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce