Nu mangler Polen arbejdskraft


Nu mangler Polen arbejdskraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Polen mangler nu arbejdskraft i så stor stil, at landet vender blikket mod Sydøstasien for at dække behovet. Medværtskab for fodbold-EM presser byggesektoren.

Polen, der de seneste år har været storleverandør af arbejdskraft til Vesteuropa, må nu selv importere arbejdskraft fra lande i Sydøstasien - eksempelvis Bangladesh for at skaffe medarbejdere nok. Samtidig vil den polske regering lokke emigrerede hjem med skattelettelser.

Ganske vist er mange udrejste polakker allerede begyndt af vende tilbage til Polen, men alene den polske byggesektor er i bekneb for op mod 200.000 arbejdere - en af følgerne af, at Polen er medvært for EM i fodbold i 2012. Og selv om Polen har hentet sæsonarbejdere i Hviderusland og Ukraine, så er det også nødvendigt at importere arbejdskraft fra tredjeverdenslande, vurderer Katarzyna Sochacka, repræsentant for den polske arbejdsgiverforening PKKP Lewiathans i Bruxelles.

- Vores konkurrenceevne er på spil. Vi har ikke noget klart svar på, hvad der er det rigtige at gøre for at sikre den. Men hvis det fortsætter som nu, er vi nødt til at importere arbejdskraft fra Sydøstasien. Vi kan jo ikke få de folk, vi har brug for. Vi har ikke noget valg, siger Katarzyna Sochacka til DA's ugebrev Agenda.

Nu mangler Polen arbejdskraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce