Nu er Nature Energys fremtid på plads: Pensionsselskab træder til

Ole Hvelplund er meget tilfreds med, at konsortiet bag Nature Energy nu er på plads. Foto: Kim Rune

Nu er Nature Energys fremtid på plads: Pensionsselskab træder til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indtil kort før jul var Nature Energy ejet af otte fynske kommuner. Siden er gasselskabet blevet solgt til et konsortium. Ejerkredsen ligger nu fast, efter at Sampension har købt sig ind.

Det danske pensionsselskab Sampension bliver det tredje ben i det konsortium, der overtager Nature Energy. Det har i et stykke tid stået fast, at det odensebaserede selskab skulle sælges af de otte fynske ejer-kommuner. Onsdag blev ejerkredsen så fuldendt.

Det oplyser direktøren for Nature Energy, Ole Hvelplund. Han er ikke i tvivl om, at det er gode nyheder:

- Nature Energys muligheder er blevet styrket gevaldigt. Nu har vi fået tre ejere ind, som er velkonsoliderede og kan komme med den kapital, der er brug for, for at fortsætte den vækst som vi har haft de seneste fire år, siger direktøren.

- Det er afgørende for, at vi kan fortsætte den vækst og bygge en virksomhed op her i Odense, som kan vokse og skabe arbejdskraft her på øen. Så det er meget glædeligt, fortsætter han.

Det er afgørende for, at vi kan fortsætte den vækst og bygge en virksomhed op her i Odense, som kan vokse og skabe arbejdskraft her på øen.
Ole Hvelplund, direktør for Nature Energy.
Nature Energy
Nature Energy blev etableret i 1979, dengang under navnet Naturgas Fyn.Siden da har virksomheden været ejet af otte fynske kommuner. Nu er Nature Energys kommercielle aktiviteter solgt til tre investorer, mens infrastrukturen er overtaget af staten.

Nature Energy har over 60.000 gaskunder. Virksomheden fortsætter med at have hovedsæde i Odense.

Godt med lokal investor

Salget af Nature Energys kommercielle aktiviteter er nu desuden endeligt effektueret. Udover Sampension består de nye ejere af Pioneer Point Partners og Davidson Kempner. Ole Hvelplund er glad for, at konsortiet også får nationalt islæt:

- Det er altid rart at have en dansk investor med, når man også har udenlandske investorer inde, siger direktøren.

Ejerne har en plan om at gøre Nature Energy til en international aktør, hvad angår grøn omstilling af gasnettet i Europa. Nature Energy er den største danske producent af biogas, og det er en vej, som virksomheden har tænkt sig at fortsætte ad. Den ambition vil Sampension være med til at understøtte:

- Store dele af Europa er i gang med at gøre gassen i gasnettet grøn, og prognoser fra European Biogas Association viser, at der i 2030 vil være 15 gange så meget biogas i det europæiske gasnet end i dag, forklarer Hasse Jørgensen, administrerende direktør i Sampension, i en pressemeddelelse.

- Vi vurderer, at vi sammen med de øvrige investorer kan give Nature Energy de bedste muligheder for at erobre en stor del af det potentiale og konsolidere virksomhedens position, som Europas største producent af biogas til gasnettet, fortsætter han.

Ingen betydning for forbrugerne

Som et led i salget af Nature Energy har ejerkommunerne også solgt selve gasinfrastrukturen til det statslige selskab Energinet. Det sker, efter at et folketingsflertal i juni sidste år vedtog, at staten skulle købe gasnettet. Nature Energy og Energinet har tirsdag underskrevet den endelige aftale.

- Det kommer ikke til at betyde noget som helst for forbrugerne. Den pris, der tages for distribution for gas og el i Danmark er meget reguleret, så der kan ikke komme et gasselskab og fordoble priserne. Så det kommer ikke til at betyde noget for hverken danskerne eller forsyningssikkerheden, siger Jens Otto Dalhøj, afgående bestyrelsesformand ved Nature Energy.

Han bemærker desuden, at salget ikke får negativ indflydelse på det antal regionale arbejdspladser, der har at gøre med gasnettet:

- Der vil stadigvæk være fynske selskaber, der arbejder med rørledningerne, som der hele tiden har været, garanterer Jens Otto Dalhøj.

Nu er Nature Energys fremtid på plads: Pensionsselskab træder til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce