Nu begynder Afrika at bidrage til den globale vækst


Nu begynder Afrika at bidrage til den globale vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De økonomiske udsigter for kontinentet er bedre end nogensinde før, siger afrikanske toppolitikere.

Afrika kan for første gang nogensinde bidrage til den globale økonomiske vækst på grund af en stærk økonomi i hovedparten af kontinentets lande.

Det siger finansministrene fra Cameroun og Nigeria, der i disse dage deltager i Verdensbankens og Den Internationale Valutafonds (IMF) årlige forårsmøder i Washington.

- Afrika er forandret. For første gang er vi i stand til at bidrage til den globale vækst. Vi befinder os i en god position, siger Nigerias finansminister, Ngozi Okonjo-Iweala.

Hendes kollega fra Cameroun, Alamine Ousmane Mey, er tilsvarende optimistisk og fremhæver kontinentets enorme naturressourcer, en ung befolkning og en hurtigt voksende middelklasse som de søjler, der vil understøtte væksten.

Økonomierne i landene syd for Sahara ventes i år at vokse 5,6 procent ifølge en ny prognose fra IMF.

Og 18 lande i regionen vil have en fremgang på mindst seks procent, mens kun to - Ækvatorial Guinea og Swaziland - vil opleve recession.

Sydafrika, der har kontinentets største økonomi, har svært ved at følge de øvrige landes tempo. Økonomien vil i år kun vokse 2,8 procent, skønner IMF.

Afrika er dog fortsat meget sårbar over for eksterne påvirkninger.

- Den langsomme økonomiske vækst i eurozonen bekymrer os, siger Okonjo-Iweala.

Afrika har verdens hurtigst voksende befolkning og ifølge konsulentfirmaet McKinsey er et voldsomt stigende privatforbrug hos de i øjeblikket én milliard personer den væsentligste drivkraft i økonomien.

Nu begynder Afrika at bidrage til den globale vækst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce