Novo får grønt lys for nyt diabetespræparat i USA


Novo får grønt lys for nyt diabetespræparat i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Novo Nordisk har af de amerikanske sundhedsmyndigheder opnået godkendelse af semaglutid-præparatet Ozempic.

Novo Nordisk har fået en vigtig godkendelse i hus tirsdag aften dansk tid.

Det er de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der har sagt god for, at semaglutid-præparatet Ozempic kan bruges til at hjælpe diabetikere med at holde blodsukkeret under kontrol og samtidig hjælpe dem til vægttab.

Det oplyser Novo Nordisk i en pressemeddelelse.

Det amerikanske marked er med afstand det største for diabetespatienter, og derfor vil godkendelsen formentlig få stor betydning for virksomhedens indtjening de næste mange år.

- Vi er meget begejstrede over, at Ozempic nu har fået sin første godkendelse og ser frem til at gøre dette vigtige innovative produkt tilgængeligt for mennesker med type 2-diabetes i USA i starten af 2018, siger Mads Krogsgaard Thomsen, der er koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk.

Det banebrydende ved Ozempic og semaglutid er for det første, at det kun skal tages en gang om ugen i modsætning til eksempelvis Victoza, der ellers er Novos bedste tilbud til diabetikere lige nu.

Samtidig har det vist sig at være appetitnedsættende, hvilket gør det lettere for patienterne at tabe sig.

- Type 2-diabetes er en kompleks sygdom, men vi er overbeviste om, at Ozempic med sin unikke kliniske profil har potentiale til at sætte en ny standard for behandling af denne sygdom, siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Allerede 18. oktober gav FDA's rådgivende komité Ozempic flotte ord med på vejen og en positiv anbefaling med stemmerne 16-0.

Derfor var det ventet, at Novo også ville få den endelige myndighedsgodkendelse.

FAKTA: Medicin til diabetikere kan blive Novos næste guldfugl
Et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har tirsdag godkendt Novo Nordisks semaglutid-præparat Ozempic til behandling af type 2-diabetes.

Få et indblik i diabetesmedicinen:

* Ozempic kaldes Semaglutid i injektionsform.

* Semaglutid skal tages en gang om ugen, mens Novos nuværende top-middel i GLP-1-klassen, Victoza, skal tages en gang i døgnet.

* Semaglutid er en såkaldt GLP-1-analog (glukagon-like peptide-1), der kan hjælpe mennesker med type 2-diabetes til at sænke blodsukkerniveuaet i kroppen, når det er for højt.

* GLP-1 virker, ved at det efterligner virkningen af et tarmhormon, der findes naturligt i kroppen. Her er det med til at styre optagelsen og produktionen af insulin.

* Lægemidlet bidrager samtidig med et vægttab, fordi det mindsker appetitten.

* Den største konkurrent på markedet er Eli Lillys Trulicity. Her har test vist, at patienter opnår større blodsukkerkontrol og større vægttab med Semaglutid.

* Semaglutid generelt har vist sig at reducere risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser som blodpropper, slagtilfælde og hjerte-kar-død sammenlignet med placebo.

* Analytikere har estimeret salg i milliardklassen hvert år.

Kilder: finans.dk, business.dk

Novo får grønt lys for nyt diabetespræparat i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce