Norwegian satte rekord

Norwegian Air har haft flere fly på vingerne i 2017, og det har givet sig udslag i et rekordår, hvad angår antallet af passagerer.

Norwegian satte rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det norske luftfartsselskab havde 33,15 millioner passagerer i 2017, 3,8 millioner flere end året før. Fremgangen ventes at fortsætte i år.

Det norske lavprisselskab Norwegian fortsatte væksten i 2017 og satte rekord med 33,15 millioner passagerer, hvilket er 3,8 millioner flere end året før.

Blandt andet 54 nye ruter er årsag til de flere rejsende med luftfartsselskabet. I løbet af året fik Norwegian også leveret 32 nye fly, oplyser koncernen.

- Trafiktallene for 2017 viser, at Norwegians internationale fodaftryk bliver større i tråd med koncernens strategi. Virksomheden er stabil i Skandinavien, og vi ser, at lang- og kortdistanceruterne passer godt til hinanden. Det betyder, at vores konkurrencekraft bliver stærkere, siger Bjørn Kjos, koncernchef i Norwegian.

Men der er også lufthuller i tallene fra den norske koncern. På årsbasis faldt kabinefaktoren - eller belægningsgraden - i 2018 til 87,5 pct. fra 87,7 pct. i 2016.

Selskabet venter at fortsætte den massive vækst i år, hvor der nu ses en kapacitetsvækst (ASK) på 40 pct. mod tidligere ventet 35 pct. Norwegian-aktien steg godt 13 pct. på meldingen om rekordår og udsigterne for 2018. Aktien faldt i løbet af 2017 med 39 pct., mens den i løbet af årets første uge er steget med godt 20 pct.

Norwegian satte rekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce