Salget af SAS er tilsyneladende rykket endnu tættere på, efter at den norske regeringen angiveligt har opgivet sin modstand på at sælge flyselskabet.
Den norske regering er nu ikke længere afvisende over for, at SAS kan blive solgt, skriver den svenske avis Dagens Industri.

Tidligere har nordmændene modsat sig et salg af det skandinaviske flyselskab, men den norske regering har med udsigten til, at SAS dårligt kan overleve som selvstændigt flyselskab, åbnet døren for en overtagelse.

Rygterne om at Lufthansa vil opkøbe SAS har tidligere cirkuleret, men denne gang tyder det på at være alvor. Fredag bekræftede SAS, at selskabet er i gang med at undersøge "strukturelle ændringer".

Et SAS-salg er betinget af, at de tre skandinaviske regeringer giver grønt lys, da de sidder på aktiemajoriteten i børsnoterede SAS.

En aktieanalytiker sagde i fredags, at Lufthansa vil give et bud på 75 kroner svenske kroner per aktie, hvilket giver hele SAS en værdi på omkring 12,5 milliarder svenske kroner - svarende til knap 10 milliarder danske kroner.

Mere om emnet

Se alle
Sterling vil opruste på SAS' hovedruter

Sterling vil opruste på SAS' hovedruter

SAS i tænkeboks om fremtid

SAS i tænkeboks om fremtid

Lars Løkke kendte til SAS' overvejelser