Norge vil have Lindø-ledige

Kim Bjerg er klar til at tage til Norge til trods for de afsavn, det koster at være væk fra hustruen og familiens tre børn. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Norge vil have Lindø-ledige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norsk offshore-industri kan ikke få hænder nok. Man er lun på Lindøs ledige

Kim Bjerg blev fyret på Lindø for et år siden.

Nu er han og flere kollegaer på vej til Norge.

Den norske offshore-industri investerer de næste fem-seks år over 100 milliarder norske kroner i borerigge, raffinaderier og andre tilsvarende anlæg inden for olieindustrien.

Det er olieprisernes himmelflugt, der har gjort de norske investeringer rentable, men nordmændene må på strandhugst udenlands, hvis de vil have arbejdskraft nok.

Her er danskerne populære.

- Især tidligere Lindø-ansatte har gode forudsætninger for at komme afsted, hvis de tager de nødvendige kurser, siger Søren R. Ottesen fra Aibel-koncernens danske selskab. Aibel er et af de største norske firmaer inden for sektoren.

Hos Odense-virksomheden Stjerne Stilladser skal man være med til at skaffe 750 medarbejdere til offshore-arbejde i Norge.

Lars Hansen for Dansk Metal i Odense, glæder sig over alle gode nyheder, der kan afhjælpe ledigheden på Fyn, men han slår fast, at det langt fra er nok.

- Når Lindø er lukket, står vi med en ledighed i Metal, der nærmer sig 20 procent, og det er skræmmende, fordi regeringen nu har begrænset ledighedsperoden til maksimalt to år. En del af vores medlemmer risikerer også at ryge ud af kontanthjælpssystemet, fordi de har formue, siger han.
 

Norge vil have Lindø-ledige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce