Norge og Finland er positive over for svensk grænsekontrol


Norge og Finland er positive over for svensk grænsekontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krav om id ved Sveriges grænse modtages positivt i Norden. Det letter presset på os, siger finsk statsminister

Både Finland og Norges regeringsledere tager godt imod Sveriges beslutning om at indføre grænsekontrol i en periode på ti dage.

- Jeg ser positivt på beslutningen. Det forandrer også vores situation. Jeg tror, at det er en beslutning, som vil få presset på os til at lette, siger Finlands statsminister, Juha Sipilä, til det svenske nyhedsbureau TT.

I Oslo siger den norske statsminister, Erna Solberg, at den svenske grænsekontrol kan gavne Norge.

- Hvis det betyder, at man får mere kontrol over, hvem der kommer, og hvis der fordres id-dokumenter, så kan det også gavne Norge, siger Erna Solberg.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, har måttet besvare mange spørgsmål fra journalister i Valletta i Malta, hvor han deltager i et EU-topmøde om flygtningekrisen.

- Antallet af flygtninge har at gøre med mange forskellige forhold, så det er ikke muligt at sige, hvorvidt disse foranstaltninger kommer til at betyde noget i den ene eller den anden retning, siger Löfven og tilføjer:

- Derimod er det vigtigt, at vi får orden og redelige forhold ved grænserne, så vi kan kontrollere dem.

Grænsekontrollen vil formentlig vare i mere end 10 dage, lyder det fra Migrationsverket, som er den svenske pendant til Udlændingestyrelsen.

- Hvis det skal have nogen effekt, så må det være gældende i længere tid. Det vil tage nogle dage, før politiet og de sociale myndigheder har fået det organisatoriske på plads, siger Migrationsverkets leder, Anders Danielsson, til SVT.

- Jeg mener, at 10 dage er alt for kort tid, og jeg tror, at grænsekontrollen kommer til at vare længere.

Han tilføjer, at grænsekontrollen ikke har til hensigt at reducere antallet af flygtninge og migranter, som kommer til landet.

- Det handler absolut ikke om, at færre skal komme hertil. Vores opgave er at beskytte asylretten. Det handler om, at mennesker, som kommer, skal i kontakt med samfundets aktører så tidligt som muligt, siger han.

Norge og Finland er positive over for svensk grænsekontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce