Usikkerheden om den islandske askesky kostede mandag nordiske flyselskaber et kurstab på en halv milliard.
Usikkerheden om askeskyen fra den islandske vulkan Grimsvötn har ifølge check-in.dk sendt kursmæssige chokbølger ind over de børsnoterede nordiske luftfartsselskaber.

Ifølge de seneste prognoser risikerer Danmark at blive ramt i løbet af tirsdagen, men allerede nu har askeskyen haft en såre kontant påvirkning på aktiekurserne.

Værst ramt er danske Cimber Sterling, hvis aktier mandag faldt som en sten på Københavns Fondsbørs.

Aktionærerne i det hårdt plagede luftfartsselskab så aktiekursen falde med 15,82 procent ensbetydende med et værditab på 12.740.000 kroner.

En centralt placeret kilde i dansk luftfart siger til dagbladet Børsen, at "en askesky mere på linje med den, vi så sidste år, vil sende Cimber Sterling i graven".

Heller ikke for SAS var dagen nogen positiv oplevelse. Aktien handles på flere børser, men på Københavns Fondsbørs faldt den med 4,25 procent, og dermed faldt SAS' markedsværdi med 230 millioner kroner, skriver check-in.dk.

I Norge faldt lavprisflyselskabet Norwegian med 3,70 procent, og hos finske Finnair var aktionærerne vidne til et kursfald på 3,07 procent.

Sammenlagt tabte de børsnoterede nordiske luftfartsselskaber mere end en halv milliard kroner på frygten for den nye islandske askesky, skriver check-in.dk

Mere om emnet

Se alle

Askesky i opløsning

Tyske lufthavne genåbner senere onsdag

Tyske lufthavne genåbner senere onsdag

Askesky lukker luftrum over Nordtyskland

Askesky lukker luftrum over Nordtyskland