Nordfynsk landmand skal af med 100.000 kroner til gravid


Nordfynsk landmand skal af med 100.000 kroner til gravid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DOM: Retten i Odense har afsagt principiel dom om tidsmålsansættelse
En større svineproducent fra Nordfyn handlede i strid med ligebehandlingsloven, da han tidsmålsansatte en landbrugselev efter at have fundet ud af, at hun var gravid.

Derfor skal han betale en erstatning på 104.000 kroner svarende til et halvt års løn.

Det fastslår retten i Odense i en principiel afgørelse.

Landmanden har besluttet, at han betaler og vil undlade at anke afgørelsen til Østre Landsret.

Forhistorien går tilbage til 2001, da pigen blev ansat på en tidsmålsbestemt kontrakt. Den udløb efter et år, og pigen var da blevet gravid.

På den baggrund ønskede landmanden ikke at gøre forløbet af den fornyede, tidsmæssige kontrakt længere end fire måneder, der passede med det tidspunkt, da pigen skulle nedkomme.

Landbrugseleven havde dog opfattet det som om, at hun efter at have født var velkommen tilbage til arbejdet på svinefarmen.

Det viste sig imidlertid, at arbejdsgiveren på det tidspunkt havde ansat en anden til at varetage de opgaver, hun havde taget sig af.

Pigen gik til SiD, og fagforeningen rejste krav om erstatning for det mistede arbejde.

Dommen følger tæt fagforeningens argumentation.

Forretningsfører i SiD's landbrugsgruppe Morten Fischer-Nielsen hilser med tilfredshed, at retten besluttede en regulær erstatning svarende til et halvt års løn.

- Det er vigtigt, at der ikke er tale om et arbejdstab, men om en egentlig erstatning til pigen, der nu har fået andet arbejdet inden for landbruget, udtaler Morten Fischer-Nielsen til SiD's nyhedsbrev.

- Det er første gang, at vi har fået rettens ord for, at en arbejdsgiver ikke blot kan lave en tidsmålsbestemt aftale frem til en graviditet. Det er sådan, at når man laver den slags kontrakter, sker ansættelse og opsigelse samtidig, om end opsigelsen så først gælder på et senere tids-punkt.

Ifølge SiD sagde arbejdsgiveren i den aktuelle sag, at han ikke vidste noget om graviditeten.

Men ifølge vidner talte pigen meget om graviditeten, og landmanden og hans kone viste i øvrigt stor interesse for pigens velbefindende.

Nordfynsk landmand skal af med 100.000 kroner til gravid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce