Banken tilbyder nye låne-produkter, så boligejere kan undgå Nykredit og Totalkredits stigninger i gebyrer og bidrag

Som det første rent fynske pengeinstitut går Nordfyns Bank imod strømmen og flirter med sammenholdet i Totalkredit-familien med i alt 60 pengeinstitutter.

Totalkredit, der formidler lån for Nykredit i de 60 pengeinstitutter, er som Nykredit kommet i modvind på grund af forhøjede gebyrer og bidrag.

I sidste uge meddelte Arbejdernes Landsbank, som også er med i Totalkredit, at banken tilbyder at holde kunder delvist skadesløse som følge af stigningerne.

Tirsdag fulgte Sparekassen Kronjylland efter i samme spor ved at tilbyde alternativ finansiering, og i går sendte Nordfyns Bank en pressemeddelelse ud med samme budskab.

Fremrykker kundeprogram

- Den seneste tids debat om bidragssatser m.v. har gjort, at Nordfyns Bank nu fremrykker et fordelsprogram for sine kunder. I samme forbindelse vil banken lancere et nyt boliglån, der langt hen ad vejen ligner et realkreditlån, skriver bankdirektør Holger Bruun i pressemeddelelsen.

Avisen har uden held forsøgt at få en uddybende kommentar fra Holger Bruun.

I pressemeddelelsen giver han udtryk for, at fordelsprogrammet vil betyde, at hovedparten af boligkunderne ikke vil mærke stigninger i deres boligudgifter. Programmet tilbydes i løbet af marts.

Alternativ til Totalkredit

Sparekassens Kronjyllands direktør, Klaus Skjødt, siger til FinansWatch, hvad hans pengeinstituts bevæggrunde er med disse ord:

- Vi laver et lån, som er et reelt alternativ til Totalkredits flekslån, og det tager vi på vores egne bøger, for vi har rigelig med kapital og overskydende likviditet. Det gør vi, fordi,vi vil have et alternativ til Totalkredit-lån.

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.

Mere om emnet

Se alle
Jyske Banks boligkunder må forberede sig på højere gebyrer

Jyske Banks boligkunder må forberede sig på højere gebyrer

Jyske Bank gnider salt i realkreditsåret

Jyske Bank gnider salt i realkreditsåret

29 procent: Realkredit Danmark hæver bidragssats

29 procent: Realkredit Danmark hæver bidragssats