Nordfyns Bank rammer målet


Nordfyns Bank rammer målet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedgang som forventet i Bogense

Nordfyns Bank gjorde i går sit til at dæmpe nervøsiteten for de danske småbanker. Banken leverede et halvårsregnskab, der ramte det niveau, som banken havde lovet.

Basisindtjeningen for første halvår blev på 15,4 millioner kroner før skat. Det svarer meget godt til de 25-30 millioner kroner for hele året, som banken har lovet sine aktionærer.

Banken med hovedsæde i Bogense fastholder da også sine forventninger til hele årets drift.

Engangs-indtægt

Overskuddet for første halvår blev på 14,8 millioner kroner - som bebudet et fald i forhold til samme periode i 2007, der gav et resultat på 18,9 millioner kroner før skat.

2008-tallet er ellers hjulpet på vej af en engangsindtægt på 6,9 millioner kroner fra salget af aktier i Totalkredit.

Aktiviteten i banken er steget, men renteindtægterne er ikke fulgt med op. Ifølge banken er konkurrencen mellem bankerne nemlig blevet kraftigere, og dermed er rentemarginalen faldet.

Soliditet

Bankdirektør Peter Blondeau peger på, at banken har kræfter til at stå imod uroen på de finansielle markeder.

Solvensprocenten er 15 mod lovens krav om mindst otte, likviditetssituation er "yderst fornuftig", og der er god balance mellem indlån og udlån.

- Dermed har Nordfyns Bank de fornødne kræfter i en situation, hvor der er lidt blæst på de finansielle markeder, udtaler Peter Blondeau i en pressemeddelelse.

Bankens aktier blev ikke handlet i går efter offentliggørelsen af regnskabet ud på eftermiddagen. Siden nytår er aktierne faldet 37 procent i kurs - noget mindre end f.eks. Fionia Banks kursfald på 50 procent i samme periode.

Nordfyns Bank rammer målet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce