Nordfyns Bank nyder godt af låneomlægninger


Nordfyns Bank nyder godt af låneomlægninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REGNSKAB: Overvejer yderligere udvidelse af filialnettet
Der er gang i de nye realkreditlån og konverteringer på Nordfyn for tiden.

Så meget, at Nordfyns Bank i første halvår af 2004 øgede sine gebyr- og nettorenteindtægter med ni procent. Det var langt over forventningerne.

Nordfyns Banks afgav alene i første halvår af 2004 lånegarantier for 473 millioner kroner - hvilket svarer til en stigning på 22 procent.

Desuden har banken oplevet en pæn vækst i de provisionsindtægter, der stammer fra omlægning og nyinvesteringer i værdipapirer for kunderne.

- Der er intet, der tyder på en stilstand i forretningsområdet, siger bankdirektør Poul Jeppesen.

Han har i årets første halvdel kunnet byde 800 nye kunder velkommen, mens antallet af ansatte nu er vokset til 65. For fire år siden var medarbejderstaben på 51.

- Det lyder flot, at Jyske Bank nu vil nyansætte 200, men relativt set er det jo det, vi har gjort de sidste fire år, skryder Poul Jeppesen.

Banken overvejer løbende en udvidelse af filialnettet, men har ikke på nuværende tidspunkt aktuelle planer.

- Vi vil gerne ekspandere, men ikke for enhver pris. Det skal være når det rigtige sted og den rigtige placering er til stede, siger Poul Jeppesen

Fastholder forventning

Nordfyns Bank-koncernen opnåede i første halvår et overskud før skat på 10,8 millioner kroner og fastholder sine forventninger til året som helhed, nemlig et resultat på 16 millioner kroner før skat og kursreguleringer. Hertil kommer 3,4 millioner kroner, hvis Nykredit vælger at udnytte sin købsret til bankens aktier i Totalkredit.

Årets halvårsresultat er 3,2 millioner kroner mindre end i 2003, der til gengæld var begunstiget af en ekstraordi-nær tilbageførsel og ekstraordinært høje kursreguleringer. Nordfyns Bank har fra starten af 2004 øget sin udlånsmasse med otte procent, mens renteindtægterne er faldet med fire procent på grund af den faldende rentemarginal. Den samme tendens gør sig gældende for bankens indlån.

Banken har haft større tab og hensættelser end forventet på erhvervskunder, nemlig 6,7 millioner kroner. Til gengæld overraskede Nordfyns Finans, der driver leasingforretning, med en indtægt på 2,9 millioner kroner.

Blandt de mere alvorlige ting, som banken har måttet forholde sig til i første halvår af 2004 er tre væbnede røverier i Søndersø, Særslev og Veflinge.

Røverierne har allerede fået som konsekvens, at hoveddørene i Særslev og Veflinge lukkes i åbningstiden, og at kunderne skal ringe på for at komme ind.

- Vi har desuden gennemført en række sikkerhedsforanstaltninger bag facaden. Røverierne er så stor en belastning for personalet, at alle midler kan komme på tale - også eventuelle filiallukninger, selv om det ikke er aktuelt, siger Poul Jeppesen.

Nordfyns Bank nyder godt af låneomlægninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce