Nogle glæder sig til kontrollen


Nogle glæder sig til kontrollen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Tektrol Anti Rust i Odense ser man frem til Arbejdstilsynets besøg

Besøget fra Arbejdstilsynet kan for mange virksomheder være en lettere frusterende oplevelse.

Men der er dog også dukse i klassen.

Dem, der har poleret æblet til læreren og glæder sig til at komme til eksamen.

Inden for autobranchen er det for eksempel TekTrol Anti Rust, der har 25 ansatte på seks værksteder og lige så mange partnere rundt om i landet.

Her har man i forbindelse med et ejerskifte valgt at topprioritere arbejdsmiljøet, og i hovedkvarteret i Odense er Mette Beck-Nielsen udpeget som arbejdsmiljøansvarlig.

Hun har i den senere tid ganske nøje gennemgået udstyr og arbejdsprocedurer på TekTrols mange værksteder.

Lidt omstændeligt

Et af de tiltag, der er kommet ud af det er for eksempel en tjekliste, hvoraf det præcist fremgår, hvad en rustbeskyttelsesstation som TekTrol, skal have styr på, når det gælder arbejdsmiljø.

- Vi har selvfølgelig en fordel, fordi alle vore værksteder arbejder med undervognsbehandling og derfor har brug for stort set de samme dokumentationer og redskaber, siger hun.

Mette Beck-Nielsen erkender dog, at det af og til kan virke lidt omstændeligt og bureaukratisk at skulle leve op til alle de krav, som Arbejdstilsynet stiller.

- Men vi har valgt at se positivt på det, og vi oplever også, at arbejdspladsvurderinger er en god anledning til at få en styret diskussion af det psykiske og fysiske arbejdsmiljø. Vi får talt om nogle ting, der normalt ikke kommer op, siger hun.

Grøn smiley

Kun et af selskabets værksteder har indtil videre haft besøg fra Arbejdstilsynet. Det blev til den eftertragtede grønne smiley, og sådan nogle regner Mette Beck-Nielsen med at få mange flere af i den kommende tid.

- Vi ønsker jo alle, at vores arbejdsplads skal være et trygt sted, og samtidig ved vi også, at et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø er med til at tiltrække og fastholde medarbejdere, siger hun.

Nogle glæder sig til kontrollen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce