Nørderne indtager den fynske have: 750 kodere fra 40 lande strømmer til it-fest

Det er fjerde år i træk, at Codegarden Festival løber af stablen i Odense - men 19. gang at den finder sted. Foto: Michael Nørgaard

Nørderne indtager den fynske have: 750 kodere fra 40 lande strømmer til it-fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

750 programmører fra 40 lande rykker i denne uge ind i Odense, når it-firmaet Umbraco holder sin årlige internationale "havefest" Codegarden Festival. Den internationale kode-sammenkomst er med til at brande it-miljøet i Odense, lyder det fra borgmesteren, der åbner festen i år.

Selv om de lægger beslag på et at byens største lokaler, så kan selv Dok5000 blive for småt, når man lykkes med at trække hele 750 programmører og kodenørder fra 40 forskellige lande til byen.

Det er præcist, hvad it-firmaet Umbraco igen gør i denne uge, hvor firmaet for fjerde år i træk står bag Codegarden Festival, hvor samarbejdspartnere og kunder fra hele verden sender repræsentanter til Odense for at udvikle, kode, lege, workshoppe og feste sammen i tre dage.

Firmaets cms-system er rygraden i mere end en halv million hjemmesider verden over fra helt små lokale fynske sportsforeninger til kæmpe virksomheder og store organisationer som bl.a. EU-Kommissionen.

Virksomhedens forretningsmodel er baseret på open source og et globalt community på flere end 220.000 udviklere.

- Med vores åbne forretningsmodel, hvor vi stiller vores løsning til rådighed for udviklere og webbureauer over hele verden, så bliver der skabt meget tætte bånd mellem os og vores hundredetusinder af brugere over hele verden. Vi er hele fundamentet for en stor del af deres forretning. Derfor er der en helt speciel stemning ved Codegarden, hvor også mange af udviklerne møder hinanden for første gang, siger Kim Sneum Madsen, der er såkaldt Chief Friend Maker hos Umbraco, hvor man ikke bruger titler som adm. direktør.

Umbraco er ikke i tvivl om, at Codegardens internationale skær er med til at sætte fokus på tech-miljøet i Odense, som både kommer Umbraco og de øvrige it- og techvirksomheder til gavn. Inden for de sidste år har it-området udviklet sig til at være en af de stærkeste klynger i Odense - og der er især mange nye startups, som også har brug for kvalificeret arbejdskraft, hvilket tal fra It-Branchen på Fyn for nyligt viste.

Deltagerne ankommer til Codegarden-forfest sidste år hos Umbraco. Firmaet er klar til at modtage 750 gæster i denne uge til festivalen med alt fra workshops til netværk og stor fælles fest. Arkivfoto: Jakob Haugaard Christiansen
Deltagerne ankommer til Codegarden-forfest sidste år hos Umbraco. Firmaet er klar til at modtage 750 gæster i denne uge til festivalen med alt fra workshops til netværk og stor fælles fest. Arkivfoto: Jakob Haugaard Christiansen

Spotter talenter til klyngen

- Vi har placeret vores internationale hovedkvarter i Odense, og vi har som led i vores vækst hele tiden brug for it-kompetencer, så derfor er det også essentielt for os, at vi i fremtiden kan få de rigtige medarbejdere, siger Kim Sneum Madsen, Chief Friend Maker hos Umbraco.

Og netop fremtidens medarbejdere er højt på agendaen hos Umbraco i alle sammenhænge. Umbraco har bl.a. som en af de første virksomheder i Danmark etableret en afdeling af Coding Pirates, som er en non profit-forening, hvor børn mellem7-17 år går til programmering i deres fritid.

- Etableringen af en lokalafdeling af Coding Pirates er blot et af en række tiltag, hvor vi har en ambition om at præge udviklingen og tage vores andel af ansvaret. Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil være med til at spotte de digitale talenter allerede i de mindre klaser i Folkeskolen og gøre dem interesserede i it-faget, siger Kim Sneum Madsen.

På rådhuset har havefesten hos Umbraco forlængst skabt opmærksomhed og det er også tilfældet i år, hvor borgmester Peter Rahbæk Jul (S) benytter lejligheden til at kigge indenfor i Dok5000 i løbet af festivalen. Hvis ellers der er plads jo.

- It- og robotbranchen på Fyn står midt i en fantastisk udvikling, som vi vil gøre alt for at fortsætte. Virksomhederne vokser og hyrer hele tiden nye folk, men det giver det positive problem, at der mangler kvalificeret arbejdskraft. Her kan vi bruge events som Codegarden til at tiltrække nye tech-talenter og virkelig slå fast, at Fyn og Odense er et hotspot for tech-branchen," siger Peter Rahbæk Juel og tilføjer:

- Jeg håber, at Codegarden kan være med til at udvikle og tiltrække endnu flere it-fyrtårne til tech-klyngen på Fyn.

Det er 19. gang, at Umbraco afholder Codegarden - og altså fjerde gang festivalen finder sted i Odense.

Nørderne indtager den fynske have: 750 kodere fra 40 lande strømmer til it-fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce