Konfrontation

Odense-forretningsmanden Niels Thorborg har solgt det meste af Inspiration-kæden til Imerco efter at myndíghederne sagde nej til en fusion mellem de to kæde. Resten af butikkerne bliver til en ny kæde, som han har stor tiltro til.

Niels Thorborg, er det et nederlag, at I ikke fik lov at fusionere Imerco og Inspiration?

Det var vores oprindelige idé. Men den nye løsning er god for alle parter, og jeg er tilfreds med den.

Imerco oplyser, at man har købt de største og bedste Inspiration-butikker. Hvad er din kommentar til det?

Grundlæggende synes vi, at alle de nuværende butikker er gode. Når det er sagt, så er det ikke korrekt, at alle de største butikker er solgt. For eksempel er butikken i Illum i København og de to i Herning med i den nye kæde. Det er en rigtig god kæde med godt placerede butikker og dygtige medarbejdere. Det er ikke sådan, at Imerco bare har kunnet tage de bedste butikker. Det er konkurrencesituationen i de enkelte byer, der har afgjort det.

Du har haft svært ved at få god økonomi i Inspiration, hvordan skal det kunne lade sig gøre i en meget mindre kæde?

Der er mange omkostninger ved en stor kæde, hvor alt er styret fra hovedkontoret. Flere mindre kæder tjener faktisk penge.

Hvordan bliver det anderledes?

Den enkelte butiksbestyrer får meget mere ansvar og kan tilpasse sin butik efter de lokale forhold. Der bliver ikke så stram central styring.

Er det på længere sigt interessant for en stor forretningsmand som dig at eje en relativt lille butikskæde eller vil du sælge den igen?

Det er der slet ingen planer om. Nu drejer det sig om at få den bedst muligt i gang som ny kæde.

Konkurrencestyrelsen har opstillet en hel række detaljerede krav til, hvordan du skal drive den nye kæde. Har du fået en spændetrøje på?

Nej slet ikke. De ting, som Konkurrencestyrelsen ønsker, ville vi have gjort under alle omstændigheder. De kræver for eksempel, at vi skal have en webshop, og det er jo indlysende, at en butikskæde skal have det i dag, så det ville vi have gjort alligevel - især når vi her i koncernen har et firma, der laver webbutikker.

Du er tilfreds, hvor meget har Imerco betalt dig?

Det har vi aftalt ikke at oplyse, men jeg er tilfreds med handlen.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Værsgo: Ny butikskæde afløser Inspiration og får hovedsæde i Odense

Værsgo: Ny butikskæde afløser Inspiration og får hovedsæde i Odense

Odense-direktør på opgave: Han skal lede Thorborgs nye kæde

Odense-direktør på opgave: Han skal lede Thorborgs nye kæde

Nej til Thorborgs fusion: Fire forsøg før salg af Inspiration kunne godkendes

Nej til Thorborgs fusion: Fire forsøg før salg af Inspiration kunne godkendes