Det oprindelige formål med døgnåbne Netto-butikker var at give de ansatte bedre tid til drift. Derfor har kundestrømmen i de mørke timer overrasket.

Tanken bag de døgnåbne Netto-forretninger, som i øjeblikket befinder sig seks steder i landet, er ikke, at butikkernes omsætning skal øges gennem salget af dagligvarer om natten.

I stedet har formålet fra begyndelsen været at give de ansatte bedre tid til at fylde varer op fra paller, gøre rent og holde styr på stykregnskabet.

Det fortæller Brian Seemann, som er landedirektør i Netto.

- Vi har mange butikker, som simpelthen sælger så meget, at vi fysisk har rigtig svært ved at følge med, siger han.

Når kunderne kommer til en ordentlig butik i løbet af dagen, håber Netto naturligvis også, at det vil få dem til at putte ekstra varer i kurven.

- Butikkens performance burde lige blive et par procent bedre, og hvis kunderne også opdager det og handler lige den procent mere, så vil det, set over syv dage, faktisk være en rigtig god case, siger Brian Seemann.

Det overraskende gode salg i det skæve timer har givet Netto mod på muligvis at gøre endnu flere butikker døgnåbne.

Alligevel er kunderne også dukket op uden for de klassiske Netto-åbningstider fra 7-23 og 8-22 i et omfang, som har overrasket direktøren.

- Tanken var egentlig ikke, at der skulle komme så mange kunder om natten, men sidenhen er vi blevet klogere, for det gjorde der faktisk, fortæller han og tilføjer:

- Så det blev sådan lidt en win-win for os.

Det samme i Odense

Det overordnede billede gælder også for den nye døgnåbne Netto på Benediktsgade i Odense.

- Butikken i Odense er en butik, som, hvis jeg ikke husker helt galt, er i top fem, hvis ikke den har den tredjestørste omsætning i vest, så de har svært ved at følge med i dagtimerne. Så derfor er den udvalgt. Og det er forløbet i Odense, som det er forløbet andre steder i storbyer, at der faktisk er et behov hos nogle kunder for at kunne komme og handle på de tidspunkter, siger Brian Seemann.

Det overraskende gode salg i det skæve timer har derfor givet Netto mod på muligvis at gøre endnu flere butikker døgnåbne.

- Man kan sige, at nu har vi fået blod på tanden, men hvis der faktisk er et potentiale, så ved vi jo ikke, hvor stort det potentiale er, og hvor mange døgnåbne butikker, man kan have i større danske byer, og hvor stor en by skal være, før det er interessant. Det er også derfor, vi går meget stille frem med det og prøver det lidt af, forklarer Brian Seemann.

Af samme grund vil han heller ikke løfte sløret for, om Netto har flere døgnåbne butikker på Fyn i ærmet.

Dog fortæller han, at der snart åbner to nye døgnåbne Netto-butikker i henholdsvis Frederikssund og Hillerød.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
5
Ekspert om mange nye butikker: Lavprishandelen har fundet sit leje

Ekspert om mange nye butikker: Lavprishandelen har fundet sit leje

3
Discountbutikker breder sig på Fyn

Discountbutikker breder sig på Fyn

5
Odense har fået øjnene op for døgnåben Netto

Odense har fået øjnene op for døgnåben Netto