NemID-rod kan vare op til 48 timer

Nem ID kort
Foto: Michael Bager/Fynske Medier

NemID-rod kan vare op til 48 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nets skal forklare NemID-rod for Digitaliseringsstyrelsen. Man skal ikke miste tillid til NemID, lyder det.

En del danskere må vente op til to døgn, før de igen kan bruge NemID. Nets forventer at have løst problemet med den seneste Java-opdatering, der har sendt NemID til tælling, inden for 48 timer.

Herefter skal Nets forklare sig over for Digitaliseringsstyrelsen, siger Cecile Christensen, kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen. NemID er udviklet af Nets på vegne af Digitaliseringsstyrelsen og den danske banksektor.

- Det er selvfølgelig meget vigtigt for os, at NemID fungerer, og vi har bedt Nets om en redegørelse for, hvordan problemet har kunnet opstå. Herefter vil vi forholde os til, hvordan vi kan undgå lignende problemer fremadrettet, siger hun.

Den nye version af Java - version 7.45 - blev tilgængelig tirsdag, men de danskere, der har takket ja til at opdatere programmet, kan nu ikke bruge NemID, fordi de to systemer ikke spiller sammen.

- Der er god mulighed for at bruge NemID med den tidligere version af Java, og hvis man er kommet til at opdatere, så har vi en vejledning i, hvordan man kan nedgradere den igen, siger Cecile Christensen.

NemID-brugere kan finde en manual til at nedgradere Java på hjemmesiden nemid.nu.

Flere banker har også et link på deres netbank, hvor kunderne får hjælp til at nedgradere Java, så de igen kan bruge netbanken.

Danskerne er afhængige af NemID i kontakten med det offentlige og for eksempel i forbindelse med netbank, og NemID sikrer adgang til de vigtigste personlige oplysninger.

Men Cecile Christensen mener ikke, at der er grund til at miste tilliden til systemet, selvom sådan en fejl i forbindelse med en almindelig opdatering kommer helt bag på Nets.

- Det fungerer rigtig godt det meste af tiden. Det er meget vigtigt for os, at NemID fungerer, så vi er meget optaget af, at der ikke sker den her slags fejl, siger hun.

Det er ikke første gang, at Java giver problemer for NemID-brugerne. Tidligere er der blandt andet fundet fejl i programmet, der udgjorde en sikkerhedsrisiko for danskerne.

NemID er udviklet af Nets DanID, som er et selskab i Nets-koncernen, der ejes af Danmarks Nationalbank og en række danske og norske pengeinstitutter.

NemID-rod kan vare op til 48 timer
NemID-rod kan vare op til 48 timer
Foto: POLFOTO/Jens Dresling

NemID-rod kan vare op til 48 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce