NemID-rod fortsætter til fredag

NemID-problemerne kan ikke løses før i morgen, siger NETS
Foto: Magnus Holm/POLFOTO

NemID-rod fortsætter til fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Problemerne med den seneste Java-version, der har fået NemID til at gå ned, er først løst fredag, siger Nets.

Danske NemID-brugere må have tålmodighed endnu et døgn, før det elektroniske login igen er tilbage på fuld styrke. Først fredag vil danskerne formentligt kunne opdatere til den nyeste Java-version og bruge NemID uden problemer.

Problemerne med den seneste Java-opdatering, som ikke spiller sammen med NemID, driller Nets så meget, at det kræver endnu en dag med test og undersøgelser, lyder det fra kommunikationschef i Nets, Søren Winge.

- De test, vi har lavet i nat, efterlader desværre nogle udeståender, som vi er nødt til at bruge torsdagen på, siger Søren Winge til Ritzau.

- Vi håber, at vi igen kan anbefale, at man opdaterer til den nyeste Java-version fredag. Vi havde selvfølgelig håbet at være klar torsdag, men vi må hellere lige få rettet de sidste ting, inden vi kommer med den anbefaling, siger han.

Problemerne betød onsdag, at der var et fald i brugen af NemID på 15 procent i forhold til normalen på en onsdag. Samtidig havde Nets travlt med at besvare spørgsmål fra bekymrede NemID-brugere.

Java er nødvendig for at kunne logge på og bruge for eksempel netbank med NemID, og normalt lyder anbefalingen fra Nets, at man løbende opdaterer programmet, så man har den nyeste version.

Men indtil fredag lyder anbefalingen altså fortsat, at man ikke opdaterer til den nyeste Java-version, Java 7.45. For den fungerer ikke sammen med NemID.

- Hvis man har gjort det og skal bruge sin NemID, så kan man gå ind på nemid.nu og først afinstallere og så installere den tidligere version af Java, hvis man har en Windows-baseret computer. Ellers kan man prøve at benytte en anden computer, siger Søren Winge.

- Og så ved vi, at bankerne har været gode til at hjælpe folk igennem, hvis de har haft det her problem, tilføjer han.

NemID er det samme log-in alle steder og består af et bruger-id, en adgangskode og et nøglekort med engangskoder.

NemID er udviklet af Nets på vegne af Digitaliseringsstyrelsen og den danske banksektor.

NemID-rod fortsætter til fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce